maanantai 1. heinäkuuta 2013

Bambuinen käsipyyhe (ja merenneito)


Parin illan innokkaan virkkauksen tuloksena syntyi käsipyyhe Novitan uudesta Bambu-langasta. Malli on vanhasta Taito-lehdestä (en osaa valitettavasti sanoa lehden numeroa, koska äidilläni oli kopio vain ohjeen sivusta).

Taito-lehden ohjeessa oli käytetty jotain ohuempaa lankaa. Aloitussilmukoita neuvottiin laittamaan 107 tai neljällä jaollinen luku -1. Tähän pyyhkeeseen tuli aloitussilmukoita 79 ja pyyhkeen kooksi tuli 41 x 33 cm, minun makuun juuri sopiva käsipyyhkeeksi.

Ihastuin tähän uuteen Bambu-lankaan, se on aivan erilaista kuin vanha, vaikka samalla nimellä myydäänkin. Tämä uusi on paljon pehmeämpää ja kuohkeampaa ja langan pinta on säikeistä eikä "lenkkistä" kuten siinä vanhassa. Miellyttävä virkata ja pyyhkeestäkin tuli ihanan pehmoinen.

Tämä oli helppo ja nopea työ, aion tehdä ainakin vielä toisen samantapaisen tälle pariksi, ehkä vähän erilaisilla raidoilla.

Ja on täällä muutkin tehneet käsitöitä. Tässä pikkutyttöseni itse ideoima ja toteuttama merenneito. Apua hän tarvitsi vain hieman leikkaamisessa.

4 kommenttia:

 1. Voi miten kauniin käsipyyhkeen olet virkannut! Ihanat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Estetiina! :) Niin, se unohtuikin vielä uusien Bambu-lankojen hehkutuksesta, että värit on aivan upeita.

   Poista
 2. Teetkö tilauksesta näitä bambuisia käsipyyhkeitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei riitä tällä hetkellä ainakaan aika tilaustöihin. Kiitos kysymästä. :)

   Poista