lauantai 19. lokakuuta 2013

Miesten romanssisukat

Tein aiemmin naisten romanssisukat Roosanauha-kampanjan romanssi-ohjeella. Tai tuo ohje oli lähtökohtana, tein malliin sen muutoksen, että sukkaan tuli pidempi varsi ja kaksi kokonaista mallikertaa sydänkukka-kuviota. Nämä 43-kokoiset miesten sukat syntyivät samalla periaatteella. Lankana edelleen 7-veljestä ja puikot kokoa 3,5. Aloitussilmukoita oli 52.


Näin se vuosi etenee; viimeksi valittelin vuodenajan hämäryyttä, näitä sukkia taas kuvasin tänä aamuna kevyessä lumisateessa ja varmaan arvaattekin, että näpit jäässä. Pieni lumikerros on jo yön aikana tänne Etelä-Suomeen saatu.

Tämän sukan havunvihreä kuvio johdattelee mielen jo aika jouluisiin tunnelmiin ja siitäpä tulikin idea, että näille sukille kaveriksi voisi tehdä samanlaiset joulunpunaisella kuviolla. Itse asiassa aloittelinkin jo niitä sitten tekemään heti, kun sain nämä vihreät valmiiksi. Tämä malli on näköjään aika koukuttava. :)


Sukkasadon Hillokellariin tämä on yhdeksäs parini, eli pääsin ohi omasta tavoitteesta. Vieläköhän ehtii kymppi paukkua lokakuun aikana? se olisi kyllä aivan huippu saavutus, kun alunperin arvelin ennättäväni korkeintaan kuuteen pariin ja myöhemmin nostin tavoitteen kahdeksaan.

12 kommenttia:

 1. Komeat sukat. Eri väreillä saa niin erilaisia lopputuloksia aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Tuo värien merkitys pitää kyllä paikkansa. Olen tyytyväinen, ettei näistä tullut yhtään liian naiselliset, vaikka etukäteen sitä pelkäsin, kun on noin koristeellista ja sydämellistä. Mutta tumma vihreä muuttaa koko vaikutelman.

   Poista
 2. Kauniit sukat olet saanut aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat nämä ja nuo edelliset. Osaisinkohan minäkin tehdä tämän pitempivartisen mallin? Onko sinulla muistiinpanot miten sen toteutit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vaikea. Aloitin vain kokonaisen kuvion yläreunasta ja mittanauhalla mittasin kuvion pituutta sitä mukaa kun tein, jotta osasin arvioida, milloin aloittaa kantapään, jotta saan toisenkin kuvion tehdä loppuun asti. Mulla on vielä yksi punainen samanlainen sukka alkutekijöissä, voin samalla kirjoittaa ohjetta ylös kokoon 38.

   Poista
  2. Olisin kiitollinen, jos kirjoitat ohjeen ja jos vielä saisin sen!

   Poista
  3. Laitan seuraavaan postaukseen ohjeen, kunhan saan tuon sukan valmiiksi. :)

   Poista