perjantai 14. helmikuuta 2014

Hyvää ystävänpäivää!

Lupasin taannoin kirjoitella ohjetta tällaiseen... niin, mikähän tämä oikeastaan on? Google löytää vastaavia mukinlämmitin -nimellä, englanniksi tuloksia antaa mm. mug warmer, mug cozy, mug hugger ja mug jumper. Elengiina on blogissaan lanseerannut vastaavan nimellä kahvetti.


Käyttötarkoitus on joka tapauksessa suojella sormia mukin (tai siinä olevan kuuman juoman) erittämältä kuumuudelta ja siten estää sormia palamasta. Sormisuoja? Näppienpalamissuoja? Mukieriste? Jotenkin tuo mug hugger eli mukinhalaaja tuntuu nyt ystävänpäivänä kuitenkin sopivimmalta. :)


Lanka: 7 veljestä kahta eri väriä
Puikot: 3-koon sukkapuikot

Työ aloitetaan alareunasta. Luo kuviovärillä 40 silmukkaa koon 3 puikoille. Neulo 5 kerrosta 1o1n joustinneulosta. Ota mukaan toinen väri ja aloita mallikuvio. Mallikerta neulotaan 2,5 kertaa, eli sydämiä tulee vierekkäin viisi. Kun olet neulonut koko ruutupiirroksen, neulo pohjavärillä vielä yksi kerros ja vaihda sitten reunuksen väriin. Ensimmäinen kerros uudella värillä neulotaan sileää, sen jälkeen neljä kerrosta 1o1n joustinta ja viimeisellä kerroksella päätellään.


Kuvan mukit ovat aivan liian pienet, koska löysin kuvausta varten ainoastaan pieniä pahvimukeja, vaikka olin ajatellut nämä sellaisille vähän isommille, jollaisia take away -kupit yleensä ovat.


Tässä mallipiirustus vielä ensimmäiseen mukinhalaaja -versioon, jossa oli vähän erilainen sydänkuvio.


Sitten vaan muistamaan ystäviä pienellä lahjalla. Mukinhalaajan valmistukseen ei kulu aikaa tuntiakaan, joten täksi illaksi kerkiää vielä hyvin. <3



Ja meinasi vallan unohtua: sekä tällä että edellisellä mukinhalaajapostauksella osallistun tämän kuukauden silmukan ytimestä haasteeseen, joka on Silmukansaalistajan ja Pipon ytimestä blogin yhteinen jokakuinen haaste. Tällä kertaa aiheena oli siis sydän.

12 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista. Tosi söpöjä ovat, todella hyvä lahjavinkki. Ihanaa ystävän päivää :)

    VastaaPoista
  2. Ihania :) Ja kiitoksia ohjeesta! Ens kuussa taas mukaan ;D

    VastaaPoista
  3. Ihania! :) Kiitos kun osallistuit haasteeseen ja mukaan vaan taas ens kuussa :)

    VastaaPoista
  4. IHANAT!
    Ihanaa ystävänpäivää sinullekin!!

    VastaaPoista
  5. Kiitokset kaikille yhteisesti. :) <3

    VastaaPoista
  6. Ihanat mukinhalaajat. Olen itse väkertänyt virkaten (ilman sydämiä) muutaman mukisuojuksen, mutta nämä ovat sata kertaa kauniimpia. Tarvii kokeilla jossain vaiheessa. Hyvää päivän jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kävin katsomassa blogissasi, niin tosi nättejä ne sinunkin tekemät on! :)

      Poista
  7. Tosi suloset, voisimpa vaikka joskus jollekin lahjaksi tällaiset tehdä :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos maininnasta 😊 On kyllä suloisia.

    VastaaPoista