keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Villiintyneet villasukat

Elikkä Novitan sukkalehden villit kirjoneulesukat. Olen nähnyt näitä tehdyn monella muullakin ihanalla väriskaalalla, mutta päädyin kuitenkin juuri sukkalehdessä ehdotettuihin väreihin, koska ihastuin niihin alunperinkin heti lehden saatuani. Ainoastaan valkoisen vaihdoin puhtaan valkoiseksi luonnonvalkoisen sijaan, koska luonnonvalkoista ei sattunut olemaan. Nämä on siis aidot jämälankasukat, joissa on käytetty vain vanhoja keränloppuja.
Kaikki langat ovat 7-veljestä ja sukat on tehty 3-koon puikoilla.


Opettelin tämän työn yhteydessä kaksi ihan uutta juttua, nimittäin jälkeenpäin tehdyn kantapään ja silmukoinnin. Tässä on jälkeenpäin lisätty nauhakavennuskantapää, mutta en ollut kylläkään tehnyt aiemmin minkäänlaista jälkeenpäin lisättyä kantapäätä. Se ei oikeastaan tuntunut mitenkään hankalalta, kun oli hyvät ohjeet. Mutta se silmukointi! Se tuntui alkuun tosi vaikealta ja jouduinkin tekemään ensimmäisen kantapään loppuosan muutamaan kertaan, ennen kuin olin lopputulokseen tyytyväinen. Toinen kantapää menikin sitten ihan kertaheitolla, joten kyllä tässä tuli ihan oikeasti uusi taito opittua. Kiva tunne. :)


Silmukoinnin opettelussa käytin tätä Punomon ohjetta. Valitsin tuon alemman tekotavan, suoraan puikoilta silmukoinnin, vaikka ohjeessa on varoitettu, että se on hankalampi ja vaativampi tapa. Se silti vaikutti minun logiikkaan jotenkin helpommin ymmärrettävältä. Alla olevassa kuvassa näkyy kantapään silmukoitu kärki, eikä silmukoitua kohtaa tosiaan saata mitenkään edes erottaa muusta neuleesta, joten olen sen onnistumiseen todella tyytyväinen.


Sukista tuli hyvin istuvat niin varresta kuin kantapäästäkin. Ainoa harmitus on nyt se, että kylmät säät ovat jo lähes ohi eikä näitä ehdi tänä talvena enää kunnolla käyttää. Päätyvät raukat heti kaappiin kesäksi.


Tämä malli oli ollut aiottujen tehtävien listallani jo tosi kauan, mutta jostain syystä sain tartuttua tähän malliin vasta nyt. Malli on hurjan kiva, luultavasti teen joskus toisetkin joissain aivan erilaisissa väreissä. Tästä työstä jäi mainiot fiilarit kaikin puolin. :D

9 kommenttia:

 1. UPPEEEEEEET! mie tein tällä samalla mallilla ne yhet lapaset.. tää siun kaaos on huomattavasti kivempi kun ne miun kaaokset..vai liekkö syys siinä jotta nää on sukat ja ne miun lapaset :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkäsin niistä sun lapasistakin. :)

   Poista
 2. Voi Jee! Taas niin upeat sukat, tosi ihanat värit. Olet kyllä mahtava tekemään noita kirjoneuleita :)

  VastaaPoista
 3. Komiat sukat! Ja niin tasaista kirjoneuletta, taitavasti tehdyt.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille yhteisesti! :)

  VastaaPoista
 5. Nämä on upeat!!! Löytyvät myös omalta to-do listalta, joten kai tääki on joskus vielä selätettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen, itseäkin houkuttelee toteuttaa tää uudestaan eri väreillä leikitellen. :)

   Poista