lauantai 31. toukokuuta 2014

Hedelmäisiä avaimenperiä

Näpertelylinja jatkuu. Laatikoita kaivellessa huomasin, että meillä on aika monta ylimääräistä avainrengasta. Mietin, voisikohan jonkun kivan avaimenperän toteuttaa virkkaamalla. Ravelrysta löytyi lukuisia tosi kivoja ideoita, joista sitten tämmöinen hedelmäsiivu-idis lähti elämään.


Omppuihin ajatus lähti näistä Ravelryn kuvista. Varsinaista ohjettahan tuossa ei ole, mutta jos on vähänkin virkannut, niin on helppo kuvasta päätellä, miten omenat on tehty. Virkkasin siis vaan litteät ympyrät ensin luonnonvalkoisella ja sitten uloimman kerroksen punaisella tai vihreällä. Kerroksen loppuun tein seitsemän ketjusilmukkaa, joista tuli ripustuslenkki. Tässä vaiheessa katkaisin langan, laitoin avainrenkaan lenkin sisään ja loppulangalla pistelin ympyrän ulkoreunoista kiinni siten, että siitä muodostui puoliympyrä. Pistelin siemenet neulalla yksittäisinä pistoina ennen kuin ompelin puoliskot yhteen.


Pari omppusiivua tehtyäni ajattelin, että voisihan näitä tehdä sitrushedelminäkin. Siispä keltaista ja oranssia lankaa esille ja hommiin samalla periaatteella kuin edellisetkin. "Lohkot" on pistelty parsinneulalla valmiiseen ympyrään ennen ympyrän yhdistämistä puoliympyräksi.


Lankana näissä oli Nalle- ja Wool -lankojen jämiä ja virkkuukoukku oli kokoa 3.

Luulenpa, että joku näistä päätyy "hyvä kiertämään" -haasteen ylläriksi, koska sellaiseen olen tullut haastetuksi Neuloosi vs. purkoosi -blogin McBurgerousin toimesta jo aikaa sitten, mutta kun kiva - ja toteuttamiskelpoinen - idea antoi odotuttaa itseään. :)

5 kommenttia: