lauantai 17. toukokuuta 2014

Pulleroinen kukkapussukka

Kävimme pari viikkoa sitten perheen kanssa Lahden Kärkkäisellä ensimmäistä kertaa, on muuten käsittämättömän iso paikka! Sieltä tarttui matkaan parien pyöröpuikkojen ja muutaman lankakerän lisäksi hopeanväriset, koristeelliset kukkaronkehykset. Ei mulla ollut niitten suhteen mitään ajatusta etukäteen, mutta jotenkin ne siinä hyllyssä vaan puhuttelivat, eikä olleet kalliitkaan.

Päätin, että kukkarosta tulee vaaleanharmaa ja jotain kukkaa siihen pitää saada koristeeksi. Handmade by Calista -blogissa on hyvät ohjeet, miten kukkaron saa muodoltaan ja kooltaan raameihin sopivaksi. Valitsin noista Calistan vaihtoehdoista kaikkein pulleimman (A), koska pullea kukkaro on söpömpi ja myös tilavampi. Kukkaron pohja on soikea.  Inspirointilinjalla mentiin loput ja tässä on lopputulos:


Lankana on Novitan Miamia, jota meni yksi kerä jotakuinkin kokonaan. Ei loppunut kesken, mutta ei yhtään jäänytkään. (Ehkä noita terälehtiä olisi voinut tulla kukkaan vielä neljäskin kerros, jos lankaa olisi ollut muutama metri enemmän.) Virkkuukoukku oli kokoa 3. Mittaa kukkarolla on noin 12cm korkeutta ja 15cm leveyttä, kehykset on 12cm levyiset. Että melkein oikeastaan sellainen iltalaukun kokoinen. Noissa raameissa on pienet lenkuratkin, että vois laittaa olkahihnan jos haluaisi tätä kehittää vielä enemmän iltalaukun suuntaan.

Tämmöinen tiivis, pelkkää kiinteää silmukkaan sisältävä virkkaustyö on aika pitkäpiimäistä tehtävää, mutta lopputulokseen olen tosi tyytyväinen.

Osallistun tällä kukkapussukalla Silmukan ytimestä haasteeseen, joka on mainioitten Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä -blogien yhteistyönä toteutettu kuukausihaaste. Tässä kuussa aiheena oli siis kukka.

19 kommenttia:

 1. Ompas upea!! Laitoitko mitään vuorikangasta sisälle?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)
  Hanna, en laittanut mitään vuorikangasta. Olis kyllä tullut hienompi niin, mutta en millään saanut nyt itsestäni irti ompelukonehommia.

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis pussukka ja olis kyllä iltalaukkunakin hieno! Tee sellanen irrotettava hihna, niin voi käyttää molempina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan etsiä jonkun valmiin ketjun irrotettavaksi olkahihnaksi, muistelen nähneeni sellaisia jossain. Tai jos kirppikseltä sattuis löytymään laukku, josta sellaisen sais irrotettua.

   Poista
 4. Onpa nätti kukkaro. Tuo raameihin sovittaminen ei varmaan olekaan ihan helppo homma. Hyvin onnistuit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi se ei ollutkaan vaikeaa, vaikka itsekin niin etukäteen kuvittelin. Tämä oli ensimmäinen kukkaronraami-työni ja tuolla linkittämälläni ohjeella sovittaminen onnistui ihan helposti. :)

   Poista
 5. Nätti pussukka, josta tuli mieleen, että mullakin on jossain noita kukkaronkehyksiä...

  VastaaPoista
 6. Hurjan tyylikäs! Heti tuli halu tuollaistakin työtä kokeilla. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kukkaro <3 Tuollaisen voisi joskus itsekkin tehdä :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Virpi, Marjaana, Silmukan saalistaja ja Reija. :) Kiva jos sain tartutettua teihinkin tämän innostuksen; itsekin tulee varmaan tehtyä näitä lisää nyt kun alkuun pääsi. Ja voin rohkaista, että ainakaan tällainen ommeltava kehys ei ollut yhtään vaikea kiinnittää.

  VastaaPoista
 9. aivan superhieno!! miten "pussiosa" kiinnitettiin noihin kehyksiin? :)

  VastaaPoista
 10. Kiitti! :) Kehyksissä on reiät ompelua varten, joten pistelin vaan pussukan neulalla kiinni ja samalla langalla mistä laukku on virkattu. Noita kehyksiähän myydään myös reiättömiä, jotka on kai tarkoitus puristaa kiinni niin että kangas jää väliin, mutta en uskaltanut kokeilla sellaista.

  VastaaPoista