sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Virkattu sipulipussi

Olen viime viikkoina järjestellyt rippijuhlia, viettänyt juhannusta sekä puuhastellut parin isomman virkkausprojektin kimpussa, joten mitään valmista ei käsitöiden saralla ole syntynyt. Pari päivää sitten löysin jämälankakoppaa kaivellessani yhden muinaisen ja täydellisesti unohtuneen keskeneräisen käsityön. En muista yhtään, koska olen tätä aloittanut tekemään (kuitenkin vuosia sitten) tai mistä syystä se on jäänyt kesken, mutta joka tapauksessa päätin saattaa työn nyt kunnialla loppuun. Eikä se vaatinutkaan enää montaa silmukkaa. Pussiosa oli lähes valmis ja sen jälkeen piti vielä virkata kiinnityslenkki ja ketjusilmukkanaru pussinsuulle. Nyt on sipulipussi valmis vietäväksi vaikkapa mökkituliaisiksi.


Lanka on jotain ohutta puuvillalankaa; jos Kotiväkeä on joskus valmistettu tässä värissä niin veikkaan sitä. Virkkuukoukku oli kokoa 2 ja minkäännäköistä ohjetta ei ole.

4 kommenttia:

 1. Kiva pussi ja nätti väri :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Väri muistaakseni tuli valittua ihan sattumalta sillä perusteella, että mökiltä löytyi yksi ainoa kerä lankaa ja halusin tehdä siitä jotain. Mutta nätistihän tuo sininen noitten punasipuleitten kera sopii.

   Poista
 2. Juuri tuollasissa puseissa sitä ennenkin sipulit säilytettiin, pitääkin virkata omakin jos vaikka sipulit kasvais tuolla pihamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen tosiaan, nimittäin tässä esikuvana on oman mummolani sipulipussi tuolta muistojen lokerosta. :)

   Poista