perjantai 25. heinäkuuta 2014

Puhtaitten lattioitten sydänsukat

Olen suunnitellut näiden Novitan sukkalehden Sydänsukkien tekemistä ainakin vuoden, sillä joskus viime kesänä ostin näihin lehden kuvan väriset langat. Mutta kun nyt lopulta lähdin näitä tekemään, niin puikoille päätyikin ihan toiset langat. Nämä värit puhuttelivat juuri nyt.
Aloitin aivan ohjeen mukaan tekemään, mutta ensimmäisen sydänrivin jälkeen vaihdoin pienemmät puikot, eli kolmosista vaihdoin 2,5-kokoisiin, kun tuntui tulevan liian suurta. Vähän päästä huomasin, että edelleen pitää kavennella nilkkaa kohden ja koska leveämpi osuus istuu paremmin pohkeen paksumpaan osaan kuin nilkkaan, niin piti tehdä pidempi varsi, eli vielä yksi rivi sydämiä... 

Jalkaterään tuli sitten pohjaan sydänten tilalle tuollaista viivaa vaan, kun en jaksanut alkaa laskeskelemaan omilla silmukkamäärillä, että miten ne sydämet kiilakavennusten kohtaan olisi saanut sopimaan. Kaikkien näitten muutosten eri vaiheissa tuli purettua ja tehtyä uudelleen aika monta kohtaa. Mutta lopputuloksena on hyvin istuvat ja ainakin omaa silmää miellyttävät sukat, joten vaiva kannatti.Langat ovat Novitan Nallea ja Woolia. Pohjaväri, valkoinen, on Nallea, samoin turkoosit ja kirkkaamman vihreät sydämet. Loput värit ovat Woolia. Woolhan ei ole sataprosenttisena villalankana mikään sukkalanka, mutta jospa se Nallen kanssa yhdessä kestäisi kulutusta tuossa pohjassakin.


Omiin jalkoihin nämä eivät hyvästä istuvuudesta huolimatta taida jäädä; en voi ajatella tässä koirataloudessa pitäväni valkopohjaisia sukkia ainakaan arkikäytössä, joten päätynevät myöhemmin lahjaksi jollekin koirattomalle.


JYH:iin tämä on neljäs valmistunut työni.

12 kommenttia:

 1. Mulla on sama ohje ollut korvan takana tallessa odottamassa varmaan yhtä pitkään kuin sinulla oli. :) Näyttää todella kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä tulee kyllä sitten aika nopeasti, kun vaan alkaa tekemään; mulla tosin meni vähän enemmän aikaa tohon ohjeen säätämiseen.
   Ja tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 2. Ihanat sukat. Minullakin sydänsukkien ohje odottamassa tekijäänsä. Totta, etteivät valkoiset sukat käy koirakotiin, meilläkin kaksi pientä koiraa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos. :) Tämä on näköjään jostain syystä on semmoinen ohje, että sen tekeminen siirtyy ja siirtyy. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Ja samaa ohjetta olen miekin säilönyt jo pitkään, ei vaan tuo kirjoneule niin kovasti houkuttele tekemään..

  VastaaPoista
 5. Kylläpä onkin kauniit sukat, tykkään näistä väreistä enemmän kuin siinä ohjeessa olevista.

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Noi värit on aivan ihanan raikkaat ja kesäiset.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Emilia, kosotäti ja ailiamanda! :) Emilia: Tää ei totuuden nimissä olekaan kaikkein mukavinta kirjoneuletta, kun on isohkot värialueet ja pitkät langanjuoksut.

  VastaaPoista