lauantai 11. lokakuuta 2014

Omena oo, omppomppoo...

... piiran paaran piks paks poks! Tämä lasten loru tuli mieleen kerran jos toisenkin näitä sukkia neuloessa. En laskenut, kuinka monta omenaa näihin yhteensä tuli, mutta aika monta!


Ohje on Sara Petersonin ihanainen Red Delicious, joka on ladattavissa Ravelryn kautta ilmaiseksi. Ohjeesta en käyttänyt oikeastaan muuta kuin mallipiirrosta, muuten tein sukat oman tottumuksen mukaan vahvistetulla kantapäällä ja sädekavennuksilla. Aloituksessa oli 60 silmukkaa. Joustimen jälkeen kavensin neljä silmukkaa pois ja jatkoin 56 silmukalla. Kiilakavennusten jälkeen jalkaterään jäi 54 silmukkaa. Kuvion käänsin toisessa sukassa peilikuvaksi, mutta en nyt tiedä toiko se tähän pariin mitään lisäarvoa.


Puikkoina oli tavalliset metalliset sukkapuikot kokoa 2 ja langat ovat vitivalkoista Novitan Nallea sekä punaista ja vihreää Gjestal Maija. Ihanan raikas väriyhdistelmä. Ja jotenkin - noh, jouluinen. Joulupakettiin taitavat nämä päätyäkin.


Tämä on kuudestoista valmistunut JYH-työni, enää siis neljä työtä puurrettavana ennen joulua. Puurtamiselta se tosiaan tässä vaiheessa vähän tuntuu, kun olen jättänyt kaikki isoimmat ja työläimmät työt viimeiseksi. Mutta hiljalleen mennään, vielähän jouluun on aikaa. :)

Niin juu, villasukista puheen ollen: sukkalanka-arvonta on vielä käynnissä ensi viikon ajan.

14 kommenttia:

 1. Kivat sukat! Jouluiset, mutta myös syksyiset. Enpä tiennytkään miten tuo omenaruno jatkuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Tuohon loruun on varmaan muitakin versioita olemassa, mutta tuo alussa lainaamani versio on meillä yhdessä lorukortissa, jota on tullut loruteltua varmaan satoja kertoja.

   Poista
 2. Vau, tosi makeat! En vaan voi lakata hämmästelemästä kaikkia ihania kirjoneulesukkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoneulesukat taitaa olla mun intohimo! :D

   Poista
 3. Hiienot sukat! Miten minulta on voinut mennä näin kiva malli ohi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuuhan sitä, mutta nyt onneksi törmäsit tähän! :)

   Poista
 4. Näistä tulee ihan superhyper hyvä mieli! Hienot on!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva että tulee hyvä mieli! :)

   Poista
 5. Upeat sukat! Täytyy laittaa ohje muistiin:)

  VastaaPoista