torstai 13. marraskuuta 2014

Lumihiutaleet

Kuluneen viikon aikana olen kokenut suunnatonta turhautumista valokuvausasioiden äärellä. Tai ei kai oikein voi edes puhua VALOkuvasta, kun valoa ei kertakaikkiaan ole. Olen yrittänyt kuvata näitä lumihiutaleita joka päivä tällä viikolla, mutta sitä valoisampaa hetkeä ei vaan ole tullut.Tein siis lumihiutaleita koristeeksi ikkunaan. Lumihiutaleet ovat aiheena myös tämän kuukauden Silmukan ytimestä haasteessa, joka on Pipon ytimestä ja Silmukansaalistus -blogien yhteistyönä toteutettu kuukausihaaste.

Toivottavaa tietysti olisi, että lumihiutaleita saataisiin pian oikeastikin, mutta nämä toimikoot nyt laihana lohtuna. Hiutaleet on virkattu valkoisesta Kotiväestä, kovetettu vesi-sokeri-seoksella ja koristeltu lopuksi kimalleliimalla. Ripustuslankana toimii Novitan Silver, johon pujotettu muovihelmiä. Ohjeet lumihiutaleisiin löysin Pinterestin kautta, mutta kävin läpi niin monta sivullista noita erilaisia ohjeita, etten enää millään muista, missä oli juuri näiden hiutaleiden ohje. Pahoittelen! Mutta paljon noita ohjeita on siis saatavilla ihan ilmaiseksi ja erikielisissäkin virkkausohjeissa usein on kaavakuva, jonka avulla pärjää huonommallakin kielitaidolla.

Säästövinkki: ostin kirppikseltä parillakymmenellä sentillä kirkkaista muovihelmistä tehdyn lasten helmikorun, katkaisin nauhan ja otin helmet askartelukäyttöön. Erikseen ostettuina vastaavat askarteluhelmet maksavat monin verroin.

6 kommenttia:

 1. Kauniita lumihiutaleita! Pitäisi yrittää tehdä itsekin, nyt vielävehtisi jouluksi mukavasti :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita, varmasti näyttävät todella somilta ikkunassa. Luonnonvaloa on täälläkin näkynyt hyvin vähäisesti. Jos sitä näkyy niin se katoaakin hetkessä. Lunta toivoisin myös, se heijastaa valoa kauniisti. Ja toki monet eläimet lunta tarvitsee talvehtiakseen, joten saisi jokunen kinos tulla.

  VastaaPoista
 3. Kauniita hiutaleita! Mä oon kans virkkauslangasta tehnyt omani, mutta eihän ne ole ollenkaan noin siistejä =)

  VastaaPoista
 4. Ihania hiutaleita! Kiitos kun osallistuit :)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kaikille!
  Johanna N, oletko pingottanut hiutaleesi? Nää munkin hiutaleet oli ennen pingotusta paljon mutruisempia.

  VastaaPoista