maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 15: teinin toivelahja (?)

Lähes jokaisen vanhemman ja isovanhemman elämässä taitaa jossain vaiheessa tulla vastaan se tosiseikka, että nuorta ei enää kiinnosta mikään, mistä vanhemmat ymmärtäisivät jotain. Esim. musiikki, pelit, urheiluvälineet, vaatteet tai mikään muu trendikäs; ei toivoakaan osata ostaa teinin mielen mukaista lahjaa ilman, että tämä on itse mukana. Ja yhteisiin ostoskierroksiin sitten taas sisältyy kohtalaisen suuri  molemminpuolisen hermojen menetyksen riski. Niinpä moni muukin lienee siirtynyt lahjoittamaan teineilleen jotain hyvin pientä ja litteää, esim. lahjakortti, leffaliput tai seteli.


Itsetehty kirjekuori antaa litteälle lahjalle omaleimaisuutta. Ja voihan se litteäkin olla jotain itsetehtyä, esim. kirje, rakkausruno, siivous-/tiskauslahjakortti tai jotain muuta, mistä nyt saaja mahdollisesti ilahtuisi.

Nämä kirjekuoret on super-helppo tehdä. Virkataan vaan kiinteillä silmukoilla jokaiselta sivultaan samanpituinen neliö ja virkataan viimeiseen kulmaan ketjusilmukkalenkki napinläveksi. Taitellaan neliö kirjekuoren muotoon ja yhdistetään sivut joko virkkaamalla tai ompelemalla nurjalta puolelta. Ommellaan nappi sopivaan kohtaan. Sujautetaan kuoren sisälle pieni ja litteä lahja. :)

Sitten vielä sellainen tärkeä asia, että seetripallopussin voittaja on selvinnyt random.orgin suosiollisella avustuksella ja hän on Pakkoneulootikko Heltsu. Onnittelut! Laittaisitko osoitteesi sähköpostiini: langanpaastakiinni (ät) gmail.com

4 kommenttia:

  1. Tää on hieno idea, jonka otan käyttöön, kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Hieno idea! Pitääkin ryhtyä virkkailemaan:) Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva idea tämäkin, niin kuin myös aikaisemmat joulukalenterisi luukut! :)

    VastaaPoista