tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 16: valokuvakehys

Jos edellisen postauksen otsikko oli teinin toivelahja, niin tämän otsikko pitäisi varmaan olla isovanhempien toivelahja. Nimittäin valokuvakehykset - ja tietysti varustettuna lapsenlapsien kuvilla. :)

Idean sain hollantilaisesta By Ilona -blogista. Hollantia en tosin osaa, mutta kuvallinen ohje on sen verran selkeä, että sillä pääsi hyvin alkuun.

Olen tehnyt kehykset metallisten lasten rannerenkaiden päälle. Langaksi otin taas tutun ja turvallisen 7 veljeksen, koska varastoistani löytyy sitä mukavasti monessa iloisessa värissä. Koukku oli kokoa 3,5.


Jokainen kehys on aloitettu tekemällä 60 kiinteää silmukkaa rannerenkaan ympärille. Seuraavalla kerroksella jokaiseen kiinteään silmukkaan tehdään 1 kiinteä silmukka. Kolmas kerros onkin sitten tehty jokaisessa kehyksessä eri tavalla.

Pinkki: Hyppää kahden ensimmäisen silmukan yli ja tee kolmanteen viisi pylvästä. Hyppää taas kahden silmukan yli ja tee kolmanteen kiinteä. Toista näitä viiden pylvään rykelmiä siten, että muodostuu yhteensä 12 "kukan terälehteä". Liitä viimeinen rykelmä aloitussilmukkaan piilosilmukalla.

Oranssiin, siniseen ja liilaan löytyy piirretyt ohjeet Pigtails -blogista. Liila on virkattu ylimmän piirroksen mukaan, sininen toisen ja oranssi kolmannen.
Vihreä kehys on muunnos toiseksi alimmaisesta piirroksesta; kolmen pylvään sijaan jokaiseen rykelmään on laitettu vain kaksi pylvästä.

Lopuksi virkkaa jokaiseen haluamasi pituinen ripustuslenkki tai ripusta monta kehystä alekkain roikkumaan ompelemalla ripustuslanka aina edellisen kehyksen alareunaan. Kehysten taakse on tekstiililiimalla liimattu huopakangasympyrä, mutta muista liimata se vain osittain ja jättää täyttöaukko, josta kuvan saa laitettua kehykseen. Huopapalan yläreunaan tarvitsee jonkin kiinnitysmekanismin, joka voi olla pieni nappi, neppari tai hakanen tai sitten voi mennä helpomman kautta, kuten minä tein ja laittaa kiinnitysmekanismiksi pienen nuppineulan, semmoisen, joita tulee aina runsaslukuisesti miesten paitapuseropakettien mukana. Eihän sitä taustaa siellä seinällä roikkuessa kukaan todennäköisesti kurki. ;)


Säästövinkki: Ostin rannerenkaat Citymarketista viiden renkaan settinä ja vähän harmittelin reiluhkon tuntuista hintaa. Seuraavana päivänä huomasin kirppiksellä, että vastaavia rannerenkaita myydään siellä usein 10-20 sentin hinnalla, joten jos on aikaa kirppiskierrokselle, niin suosittelen sitä vaihtoehtoa.

6 kommenttia:

 1. Ihanat. Noita voisin miekii 35 kpl tehdä, niin saisin kaikki lastenlasten kuvat noihin.:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, pääsin vähän helpommalla, kun omilla vanhemmillani on lapsenlapia vain viisi. :)

   Poista
 2. Ompa kivan näkösiä, pitänee kokeilla itekin!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita kehyksiä ja persoonallisia

  VastaaPoista
 4. Kiitokset, Eemeli, kosotäti ja Koukuissa! 😊

  VastaaPoista