keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 17: Joulukuusikoristeet

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella...


Nämä joulukuusiornamentit on tehty 7 veljeksestä 3,5-koon koukulla. Virkkaus tapahtui vähän isoäidinneliön tapaan, mutta vaan kolmiona. Eli näin:
Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja liitä ne renkaaksi piilosilmukalla.
1krs: virkkaa kolme pylvästä (ensimmäinen korvataan kolmella ketjusilmukalla taikka sitten näin) ja kolme ketjusilmukkaa, toinen kolmen pylvään rykelmä ja kolme ketjusilmukkaa ja sitten vielä kolmas rykelmä ja kolme ketjusilmukkaa. Liitä viimeinen ketjusilmukka piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen pylvääseen.
2krs: virkkaa 6 ketjusilmukkaa, sitten hyppää ensimmäisen pylväsrykelmän yli ja tee seuraavaan aukkoon kolme pylvästä, kolme ketjusilmukkaa ja vielä toiset kolme pylvästä ja kolme ketjusilmukkaa. Tee vastaavasti kaksi kolmen pylvään ja kolme ketjusilmukkan ryhmää jokaiseen pylväsrykelmien väliin jäävään aukkoon. Liitä kerros yhteen piilosilmukalla ensimmäisen 6 ketjusilmukan ketjun kolmanteen silmukkaan.
3krs: tee alareunan keskikoloon kolme ketjusilmukkaa, kolme pylvästä ja taas kolme ketjusilmukkaa. Liitä viimeinen ketjusilmukka saman kolon toiseen reunaan piilosilmukalla = kuusen jalka. Jatka virkaten kuusen ympäri kiinteillä silmukoilla. Tee yksittäisten pylväiden väliin yksi kiinteä ja aukkojen kohdalle kaksi kiinteää silmukkaa. Kulmien kohdalla tee kaksi kiinteää, yksi ketjusilmukka ja taas kaksi kiinteää. Liitä lopuksi kerros yhteen piilosilmukalla. Päättele.


Jos haluat, voit kovettaa kuuset sokerivedellä kuten nämä lumihiutaleet. Voit pujotella kuuset ripustuslenkkiin yksitellen tai tehdä kuusinauhan virkkaamalla monta kuusta yhteen ketjuun, tähän tapaan.

Lopuksi levitin kuusiin vielä kimalleliimaa molemmille puolille tuomaan säihkettä. :)

9 kommenttia:

 1. Tosi kivat kuuset! Pistin muistiin, jos vaikka seuraavana jouluna tekisin ystäville.

  VastaaPoista
 2. Oletko virkannut mukaan tuon metallilangan vai onko se langassa mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, unohdin mainita, että olen levitellyt kuusiin kimalleliimaa kovettamisen jälkeen.

   Poista
 3. Hienoja...voisin tehdä vaikka korvikset itselleni :)

  VastaaPoista
 4. Mä en halua että joulukalenteri loppuu!
  Tämä blogi oli tämän kuukauden paras löytö!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mikä ihana palaute! :) Joulukalenteri loppuu ajallaan, mutta yritän postailla mielenkiintoisia juttuja sen jälkeenkin. :)

   Poista