torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 18: kolikkokukkaro

Kolikkokukkaro on hyödyllinen lahja, sydämen muotoisena myös söpö ja hauska lahja.


Englanninkielinen ohje sydänkukkaroon löytyy I'm Hooked -blogista. Tässä vähän "sanakirjaa": CH = chain eli ketjusilmukka, SC = single crochet eli kiinteä silmukka, HDC = half double crochet eli puolipylväs, SK = skip eli hyppää silmukan yli, Picot = nirkko (*ks, 2 kjs, piilosilmukka toiseen ketjusilmukkaan, ks* samaan silmukkaan)

Tarpeeksi lyhyttä vetoketjua voi olla vaikea löytää, mutta vanhan käsilaukun, repun tms. sivutaskusta saattaa löytyä sopiva. Ja ainahan voi lyhentää pidemmästä.

Jos sydän ei tunnu sopivalta kuva-aiheelta, niin muita ideoita kivaan kolikkokukkaroon on esim. aiemmin tekemäni sateenkaari tai Repeat Crafter Me -blogin vesimeloni.


Kolikkokukkaroon täytyy tietysti laittaa mukaan myös kolikoita. Suklaiset Muumi-kolikot täydensivät tämän lahjan, mutta juuri katselin jossain kaupassa, että ihan oikeidenkin eurojen näköisiä kolikoita on myytävänä.

Tämän kolikkokukkaron sai joulukalenterivaihdossa lahjaksi Omin pikku kätösin -blogin Heidi, jonka lempivärit ovat musta ja pinkki. :) Se on tehty 7 veljeksestä 3,5-koon koukulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti