keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 24: huulirasvakotelo

No niin, jouluaatto on tullut ja kaikki jouluvalmistelut on varmaankin jo melkein valmiina. Mutta vielä ehtii tehdä jotain tosi tosi pientä!

Huulirasva taitaa olla yksi niistä pikkuesineistä, jotka tuppaavat aina hukkumaan repun tai käsilaukun uumeniin. Nämä huulirasvakotelot voi liittää avainrenkaalla tai -renksulla esim. repun tai käsilaukun vetoketjuun tai vaikkapa avainnippuun.


Pinkkisävyinen lanka on Fabelia ja sinisävyinen on Nalle Luontopolkua. Raidallinen/ pätkävärjätty lanka sopii näihin kivasti, koska näin jokaisesta tulee vähän erilainen. Koukku on kokoa 2.

Tarvitset myös avainrenksun tai -renkaan, mutta jos sellaista ei tähän hätään löydy, niin eipä hätää; voit neuvoa saajaa liittämään tämän omaan avainnippuunsa samaan renkaaseen avainten kanssa. :)

Fabelilla: Virkkaa aloitusrenkaaseen 6 kiinteää silmukkaa (ks). Liitä kerros yhteen piilosilmukalla. Seuraavalla kerroksella virkkaa jokaiseen silmukkaan 2ks. Liitä kerros yhteen piilosilmukalla (=12ks). Kolmannella kerroksella virkkaa joka toiseen silmukkaan yksi ja joka toiseen kaksi kiinteää silmukkaa (=18ks). Merkitse kerroksen aloituskohta ja tästä eteenpäin työskentele spiraalina jatkaen aina seuraavalle kerrokselle saumattomasti. Virkkaa jokaiseen silmukkaan yksi ks, kunnes kotelo on huulirasvan korkuinen ja tulet kerroksen aloituskohtaan. Päätä kerros piilosilmukalla ja virkkaa sen jälkeen vielä yksi kerros rapuvirkkauksella. Sulje viimeinen kerros piilosilmukalla ja virkkaa ketjusilmukoilla ripustuslenkki. HUOM! Avainrenksu on muistettava lisätä ennen ripustuslenkin sulkemista. Avainrenkaan saa toki lisättyä myös jälkikäteen.

Nallella: Aloita pohja tekemällä aloitusrenkaaseen 10 puolipylvästä. Tee seuraavalla kerroksella joka toiseen silmukkaan yksi ja joka toiseen kaksi kiinteää silmukkaa (=15 ks). Jatka virkkaamista kuten Fabelilla, mutta 15 silmukalla.

Koristele halutessasi esim. kivalla pienellä napilla.

KIITOKSET KAIKILLE JOULUKALENTERIA SEURANNEILLE JA OIKEIN HYVÄÄ JOULUA!

5 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle kalenterin pidosta, on ollut tosi kiva sitä seurata. Hyvä keksintö :) Oikein ihanaa ja rauhaisaa joulua sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 2. Siulle myös hyvää joulua! Ja kiitos kalenterista, tässä tuli tätä seurailtua ja sainkin paljon inspiraatiota, kunhan vaa ehtisi nämäkin jossain vaiheessa toteuttamaan :D Mutta kiitos siulle!

  VastaaPoista
 3. Hyvää Joulua ja tuhannet kiitokset joulukalenterista. Joka päivä kävin kurkkaamassa mitä kivaa olet keksinyt. En tässä joulutohinassa ennättänyt ohjeitasi kokeilemaan, mutta olen aivan varma että nyt joulun jälkeen teen joitakin varastoon odottelemaan. Taidan aloittaa tästä huulirasvakotelosta, kerrassaan mainio idea!

  VastaaPoista
 4. Kiitos palautteesta! :) Kalenteria on ollut mukava tehdä ja siinä sivussa on omiakin lahjoja valmistunut. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia Kalenterista, jota kävin joka päivä seuraamassa. Ja vielä isompi KIITOS lähettämästäsi kalenterista <3 Aivan ihanan kalenterin oli tehnyt. Kaikki luukut olivat mieluisia, ja sydäntäni kovasti lämmitti kaikki itsetehdyt sisällöt. Ja aivan mahtavia ideoita, ajatellen jo ensi joulua ;) Kiitos kovasti ja oikein mukavia tämän vuoden viimeisiä päiviä! :)

  VastaaPoista