tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 9: kaulahuivi

Tämä kauluri on todella yksinkertainen ja helppo tehdä. Tämä syntyi yhdestä kerästä Joki-lankaa, mutta yhtä hyvin vastaavan huivin voi tehdä mistä tahansa muusta kivasta langasta. (Itse tykkään tästä Joki-versiosta paljon, mutta jos ajattelet lahjaa kutisevalle henkilölle, niin Joki ei liene paras mahdollinen lankavalinta; molemmat tyttäreni testasivat tätä ja kokivat liian kutisevaksi).


Virkkaa 8 koon koukulla 30 ketjusilmukkaa (tai sen mittainen ketju, minkä korkuisen huivin haluat tehdä). Käänny. Hyppää yhden silmukan yli ja virkkaa seuraavaan silmukkaan 1 kiinteä silmukka (ks) ja 1 pylväs (p). Näin kerroksen loppuun, eli joka toiseen silmukkaan 1 ks ja 1p. Käänny, hyppää ensimmäisen pylvään yli ja virkkaa jokaisen edellisen kerroksen kiinteään silmukan päälle 1 ks ja 1 p, hyppää jokaisen pylvään yli. Kerroksen lopussa taas käänny ja jatka samaan tapaan. Tee niin iso kappale, kuin langasta tulee tai kunnes yläreuna ylettyy mukavasti kaulan ympäri. Ompele kulmaan kiva nappi, joka mahtuu sopivasti mallivirkkauksen koloista läpi.


Huivia voi pitää kaulassa joko yksinkerroin siten, että nappi pistetään läpi vastakkaisen puolen yläkulmasta, tai kaksinkerroin siten, että nappi sujautetaan kiinni vastakkaisen reunan keskeltä.


Etenkin V-kauluksisen takin kanssa mainio.


Itse ajattelin laittaa tämän pakettiin settinä edellisen postauksen kämmekkäiden kanssa.

Jos miesten versiota miettii, niin kiva miehekäs huivi voisi tulla virkkaamalla pylväillä vastaavan muotoinen kappale jostain rouheasta langasta ja laittamalla vaikkapa puunappi kulmaan.

1 kommentti:

  1. Mukavan näköinen kauluri, tämmöiset helpot mallit on kivoja, ne kerkiää tehdä jouluksikin.

    VastaaPoista