keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosien helminauhaa

Helminauhassa soljuvia helmiä käytetään monessa runossa ja laulussa elämän ja ohikiitävien vuosien vertauskuvana, helminauhasukat sopinee siis hyvin vuoden viimeisen postauksen aiheeksi.


Nämä kolmannet tekemäni helminauhasukat päätyivät joululahjaksi ystävälle, jolle olin jo suunnitellut jotain vihreäsävyistä, kunnes hän  mainitsi kärsivänsä viherähkystä. Niin voi joskus käydä, että omista lemppariväreistä tulee yliannostus, ainakin hetkellisesti. Mutta siispä turvallinen harmaa ja mukaan vähän fuksiaa, pinkki olisi tässä tapauksessa ollut liian ärtsy.


Olen erityisen tyytyväinen näiden kolmansien helminauhasukkien pohjaratkaisuun. Ensimmäisissä sukissa tein helminauhoja jalkapohjaankin koko matkan ja kuvio vähän hajosi kiilakavennusten kohdalla. Toisissa sukissa jätin kuvion kokonaan pois kiilakavennusten kohdalta ja jatkoin taas jalkaterässä. Näihin kolmansiin löysin sattumalta idean Jennin tekemä -blogista, jossa pohjan kuvio oli tehty yksinkertaisella kirjoneuleella. Sopii mielestäni erittäin hyvin tähän malliin, kiitos Jenni!


Alkuperäinen helminauhakuvion ohje on Handepanden Pearl Chain Mittens-lapasmallista. Lankana näissä 7 veljestä ja puikkoina 3-koon bambupuikot.

Ja nyt on aika toivotella oikein hauskaa ja turvallista uudenvuoden juhlintaa kaikille. Muistakaahan pitää itsenne lämpimänä, eli villasukat jalkaan!

8 kommenttia:

 1. Kauniit helminauhat.
  Oikein onnekasta uutta vuotta.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat sukat. Oikein ihanaa Uutta Vuotta sinullekin :)
  ps. Villasukat on jo jalassa ;)

  VastaaPoista
 3. Kauniit helminauha sukat. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista ja oikein hyvää uutta vuotta teille jokaiselle! <3

  VastaaPoista
 5. Oi ihana että on ollut mun väkerryksestä apua :) Komiat sukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, tosi nätit sukat olit sinäkin tehnyt, kiitos mainiosta ideasta tuon pohjan suhteen! :)

   Poista