perjantai 2. tammikuuta 2015

Hermionen arkisukat ja mietteitä joulukalenterivaihdosta

Kuten on jo monta kertaa tullut mainittua, niin osallistuin menneenä vuonna joulukalenterivaihtoon, jonka järjesti Näppituntuman Amria. Itselleni arpoutui pareiksi Omin pikku kätösin -blogin Heidi, jolle siis minä kasasin kalenterin sekä Kati Kaesan käsityöt -blogista, joka kasasi kalenterin minulle. Heidi on esitellyt omia joulukalenteriluukkujaan omassa blogissaan joulukuun kuluessa, joten sieltä voi käydä kurkkimassa, millaisen kalenterin tein.

Omia joulukalenteriluukkujani en ehtinyt joulukuun aikana kuvailemaan, mutta jokainen luukku oli mukava ja tämmöistä joulukalenteria oli päivittäin kiva avata. Erityisen ihania joulukalenteriyllätyksiä olivat ne omatekemät, joita oli ainakin ihanan värikäs patalappu ja virkatut, paljetein koristellut joulukuusenpallot. Muutamat suloiset tonttu-tytöt ja -vauvat tosin minulta heti avaamisen jälkeen vietiin, eli päätyivät lapsen leikkeihin. Mutta ne leikit näyttivät tosi mukavilta ja toivat kotiin jouluista tunnelmaa, joten en yhtään pannut pahakseni. :)

Sain myös tarvikkeita omiin tuleviin tekemisiin ja ne ilahduttivat aivan erityisen paljon. Rakastuin uusiin Knit Pro Cubics -sukkapuikkoihini niin ylenpalttisesti, että vaikea enää tämän jälkeen muilla mitään tehdäkään. Siis oikeasti! Olen näistä kulmikkaista puikoista kyllä kuullut ja pitänyt niitä vaan vähän jonain hifistelynä, mutta nyt kun itse kokeilin, niin se vaikutus käsialaan on ihan uskomaton! Enkä nyt ole ennenkään kokenut käsialan epätasaisuutta itselleni suurena ongelmana, mutta silti eron huomasi ja se oli ihan huikea!

Jouluaaton luukusta sain 150 gramman kerän Regia Stripemania Coloria. Sitäpä sitten heti joulunpyhinä työstämään uusilla puikoillani sillä lopputulemalla, että koko kerä on jo käytetty. Ensimmäisenä uunista ulos tuli sukat. Mallineule on Hermione's Everyday Socks -ohjeesta ja olen tehnyt nämä 52 silmukalla. Sukista tuli aika kapeat, eli nähtävästi nuo Cubics-puikot hieman tiukentavat käsialaani. Se ei kyllä haittaa yhtään, sillä lähipiiriin mahtuu monta kapeajalkaista.


Summa summarum: joulukalenterivaihto oli todella mukava kokemus ja jos se järjestetään ensi vuonna, niin olen varmastikin mukana ensimmäisten ilmoittautujien joukossa. Kiitos Amria, kiitos Kati, kiitos Heidi!

Vuoden ensimmäiseen postaukseen sopinee tämä yhdestä joulukalenteriluukusta tullut toivotus, Knitters Blessing: May your stitches never drop and may your yarn stash be plentiful. Eli älköön silmukkasi koskaan pudotko ja olkoon lankavarastosi runsas. Näillä sanoilla toivottelen kaikille lukijoille ja kanssaneulojille oikein hyvää vuotta 2015!

11 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat! Tuo mallineule on kiva, ei liian esiintuleva, vaan sellainen pikkusievä. Täytyypäs kokeilla.
  Minulla oli aivan samanlaisia ajatuksia kantikkaista puikoista, "ei varmaankaan oikeasti mitään eroa, välineurheilua vaan, hifistelyä". Mutta kuitenkin ostin. Nyt harmittaa himpun verran aina kun ovat jossain toisessa työssä kiinni ja pitää aloittaa uusi työ pyöreillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on oikeasti hämmästyttävää, miten mukavat nää neliöpuikot on.

   Poista
 2. Ompas kauniit sukat ja ihana lanka!!
  Itse koukutuin heti noihin Cubicseihin ja omistan niitä nyt jo useita settejä. Ja varsinkin ne 15cm pitkät on ihan huiput. Onhan ne arvokkaita, mutta kyllä niillä on niin mukava neuloa, että sen verran raaskin enempi kuluttaa puikkoihin.

  Kiitos Tiia ihanasta blogista. Sitä on aina niin mukava lukea. Mahtavaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ihanasta palautteesta. <3 Varmaan tulee Cubicseja hankittua lisääkin!

   Poista
 3. Onpa kivat sukat, kiva kuvio ja ihanan värikkäät. Nuo puikot kuulostavat hyviltä, täytyisi varmaan hommata sellaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja suosittelen tosiaan näitä puikkoja. Vaikka tietenkään mikään juttu ei voi olla semmoinen, että kaikki tykkäis, mutta kannattaa ainakin kokeilla ehdottomasti!

   Poista
 4. Kauniit sukat olet tehnyt :)
  Mukava oli sinulle tehdä kalenteria. Neulontarikasta vuotta 2015 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuren suuret kiitokset ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niin on, ja näissä Stripemania Colorin väreissä on monta muutakin upeaa.

   Poista