lauantai 17. tammikuuta 2015

Marraskuu-lapaset keväisen vihreänä

Taimitarha-blogin Niina Laitinen on vuoden varrella suunnitellut monta ihanaa sukkamallia ja julkaisipa hän loppuvuodesta ihastuttavan sukkakalenterinkin, joka sisältää 12 ihanaista sukkaohjetta. Ostin kalenterin ihan kannatuksen vuoksi, vaikka Niinan ohjeet ovatkin saatavilla Ravelryn kautta myös ilmaisohjeina. Olen aiemmin tehnyt Niinan suunnittelemista sukista Maariat ja uskon, että tänä vuonna tulee tehtyä monta paria lisää.


Itseasiassa näistäkin piti tulla sukat. Malli on nimeltään November socks eli marraskuun sukat. Aloitin kuitenkin neulomisen liian ohuilla puikoilla. Huomasin asian melko pian, mutta ei tehnyt mieli purkaa kaunista aloitusta, joten jatkoin työtä lapasina. Lankana on keltavihreää 7 veljestä, joka ainakin minun silmään on mitä ihanin ja keväisin vihreän sävy. Puikkoina 3 mm:n Knit Pro Cubicsit.


Kyllä näistä niin ihanat tuli, että pitää tällä ohjeella vielä ne sukatkin tehdä!

21 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä varsin tuottoisa neuloja. Tuntuu että lähes joka kerta kun koneen avaan, on sinulta valmistunut uusi työ ja uusi postaus. Aivan ihanat nämäkin lapaset. Heti menin tutustumaan kalenteriin, toinen toistaan kauniimpia ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan mä olla aika tuottoisa, tosin on niitä ollut sellaisiakin kuukausia, kun oon saanut vaan vähän tehtyä. Tykkään neuloa muutamaa työtä kerrallaan ja niin, että niissä on aina joku vähän pienempi joukossa, koska se pitää intoa yllä kun valmistuu jotain.
   Tuo kalenteri on aivan ihana!

   Poista
 2. Ihanat lapaset. Kannattaa tosiaan tehdä sukatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enköhän mä ne sukatkin tee! :)

   Poista
 3. Täähän taitaa olla se sama väri, josta tein pojalle merirosvosukat. Pojan mielestä näytti suon liejun väriseltä :-D
  Tais kyllä se kuviointi aiheuttaa tuon mielikuvan.
  Tosi kaunis väri on, minäkin tykkään. Pitääkin ostaa lisää.
  Ja mallikin on nätti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suon lieju tosiaan. :D Mäkin tässä kamppailen, ostaisinko lisää smaa väriä lankalaihiksesta huolimatta. Kun tää vaan on niin harvinaisen nätti väri!

   Poista
 4. Upeat lapaset! Kaunis palmikkokuvio.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat lapaset. Nuo Niina Laitisen mallit on kyllä ihania.
  Kolmannet Maariat tällä hetkellä tekeillä :)

  VastaaPoista
 6. Nätit lapaset ovat. Tuliko naisen käteen sopivat? Silmukoita 4 x 13? Pitääpä googlettaa ohje itsellekin. Palmikoita ei ole tullut vähään aikaan tehtyäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstistä löytyy linkki ohjeeseen. Silmukoita on 12x4. Ovat kapeahkoon naisen käteen sopivat. Valmistuessaan olivat ihan supussa ja näyttivät vielä kapeammilta, nätimmät (ja leveämmät) tuli kun pingotin palmikot auki.

   Poista
 7. Kauniit lapaset! Onko näissä peukalokiila?
  Minäkin olen ihastellut Niinan sukkamalleja. Olen tehnyt jo kalenterisukista tammikuun ja joulukuun sukat. Maariat on työ alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ei ole peukalokiilaa. Kun olen itse kapeakätinen, niin se usein jää tekemättä kun lapaset istuu käteen muutenkin, mutta kyllä seuraaviin voisi sen tehdä, tulishan niistä sitten vielä hienommat.

   Poista
 8. Tulipa kauniit vanttuut. Värikin on tosi kiva. Näitä kyllä ihailin jo aikaisemmin. Nyt olin kirjautunut joten täytyy kommentoidakin :)
  Täytyykin kokeilla itsekin näitä lapasia ja sukatkin alkoi kiinnostaa. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Tämä on mukavan nopea (=koukuttava) malli tehdä. :)

   Poista
 9. Oi täytyy kyllä iteki tehdä lapasetki ku samalla mallilla sukat löytyy jo :)

  VastaaPoista