sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kaihola

Seuraavana Heidi Alanderin suunnittelemista huiveista on vuorossa Kaihola. Langaksi valikoitui Lang Yarnsin Jawoll Magic, koska väri vaikutti niin sopivalta henkilölle, jolle olen tämän huivin ajatellut.


Huivi aloitetaan samanlaisella sileällä osuudella kuin Eyeblink. Sain päälle niin hyvän "neulonta-flown" sileän osuuden kanssa, että tein sitä vahingossa ihan liikaa. Ohjeen mukaan sileää osuutta tehdään, kunnes puikoilla on 191 silmukkaa tai vaihtoehtoisesti kerrospareja voi lisätä aina kolmen sykleissä. Kun aloin laskemaan silmukoita, olin tehnyt jo 11 kerrosparia liikaa, joten tein sitten vielä kahdennentoista, että pääsin kolmella jaolliseen määrään. 


Reunapitsi on aivan ihana! Tykkään ihan hurjasti noista salmiakkikuvioista. Graafista ja silti samalla perinteikästä. Langan loppumisen uhka vaan alkoi vaivata aika pian reunapitsin aloittamisen jälkeen. Muistelin, että olin ottanut Lentävän Lapasen hyllystä viimeisen kerän tätä väriä ja muistikuva oli varmaankin oikea, koska lankaa ei hyllyssä enää ollut. Mutta onneksi palvelu oli hyvää ja nopeaa jälleen kerran, sillä lankaa tilattiin lisää ja sain sen jo seuraavaksi päiväksi! Huiviin kului yhteensä lankaa 111g, joten uskoisin, että yksi kerä olisi riittänyt, mikäli olisin tehnyt sileän osuuden ohjeen mukaan.


Voisin ehdottomasti tehdä sekä Eyeblinkin että Kaiholan vielä uusintana; molemmista tuli hurjan kauniita ja tekeminen oli juuri niin helppoa ja jouhevaa kuin vain hyvällä ohjeella voi olla. Tekisi mieli tehdä nämä molemmat vielä yksivärisenä, reunapitsien kauneus pääsisi siten ehkä vielä paremmin oikeuksiinsa. Toki jonossa on paljon muutakin; esimerkiksi juuri huomasin, että Heidi on julkaissut taas uuden huivimallin, Kottaraisen.


Huivi on tehty 3,5mm:n Addin bambuisella pyöröpuikolla.

19 kommenttia:

 1. On kyllä ihana väri. Ja kaunis huivi

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Toisinaan tosiaankin käy just noin, kun pääsee vauhtiin, ei huomaa lopettaa ajoissa. :)
  Oletko tulossa Studio Lapaseen tiistaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   En ole tulossa, koska olen sekä nähnyt tuon elokuvan että lukenut kirjan. Todella hauska on, hyvää elokuvailtaa!

   Poista
 3. Kaihoten katselen kaunista Kaiholaa, upea huivi, kertakaikkiaan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset, Gailia, Lotta, Memma ja kosotäti! :)

  VastaaPoista
 5. Voi että, kun on taas ihana huivi ja väri aivan täydellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi! Uskonpa että väri on vielä täydellisempi huivin saajalle kuin minulle, mutta herkulliselta se näyttää omaankin silmään. :)

   Poista
 6. Tämän näin livenä, todella kaunis. Pitsiosuus on sopivasti moderni ja perinteinen. Yksiväriset vaatii kärsivällisyyttä kun väri ei kohta vaihdu 😊 mutta lopussa kiitos seisoo. Vai miten se meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Yksi vaihtoehto olis sitten sellainen niin hitaasti väriä vaihtava liukuvärjätty lanka, että koko reunapitsi tulisi samalla värillä... tai sitten vaan sinnittelee kärsivällisesti yksivärisellä langalla. :)

   Poista
 7. Voi, kuinka kaunis! Tää on mullakin jonossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva nähdä millainen Kaihola sulle tulee. Tästä huivista on aika vähän projekteja ravelryssa vielä, mikä aina tekee oman värivalinnan vaikeammaksi, kun ei voi katsella paljoa toisten värivalintoja.

   Poista
 8. Mullakin on mahdoton huivivillitys menossa ja tämä ihana malli on ehkä jo seuraavana vuorossa. Parhaita onkin mallit, joihin riittää yksi 100g:n vyyhti lankaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jo seuraava huivi tulossa. :) Samaa mieltä, olisi ihanteellista, jos 100g riittäisi. Mutta se arviointi... harvoin tulee jostain syystä käytettyä juuri samaa lankaa kuin ohjeessa, mikä hankaloittaa langan määrän arviointia.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos! Malli on niin hieno, että väkisinkin tulee kaunis. :)

   Poista
 10. harmaita pöllölapasia etsin näin ne jossakin täällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoat tekemäni harmaat pöllölapaset jotka muistan on nämä: http://langanpaastakiinni.blogspot.fi/2017/03/pollo-lapaset.html

   Poista