keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Leinikkisukat

Aiemmin kerroin päättäneeni, että teen edes parit sukat jo liiankin kauan käyttämättöminä lojuneista Roosa nauha sukkaohjekuvastoista. Aloitin ruusuilla ja nyt jatkoin leinikeillä. Leinikkisukkien ohje löytyy molemmista Roosa nauha ohjelehtisistä.


En taaskaan tehnyt ihan mallin mukaan; tein vain yhden rivin kukkia. 70 aloitussilmukan sijaan tein vain 60, eli yksi kukka jäi rivistöstä pois. Tämä siksi, että sukat ovat menossa sirolle ja pienijalkaiselle ihmiselle enkä halunnut niistä liian suuria.

Lankoina kirjoneuleosuudessa Fabel ja jalkaterässä käsinvärjätty Handu sukkalanka. Tämä on sitä paksumpaa versiota, koska siitä sattui löytymään tämä aivan unelmainen väri. Paksuus on sellaista Nallen luokkaa. Lankojen välillä oli siis paksuuseroa, mutta yllättävän hyvin ne yhteen istuivat. Kirjoneulehan on luonnostaan paksumpaa kuin yksivärinen osuus, joten itseasiassa varsi ja teräosa tuntuvat suunnilleen yhtä paksuilta.
Puikot olivat kokoa 2 ja 1,75mm.


Sukat ovat noin kokoa 36, joten en viitsinyt niitä omiin jalkoihin ängetä vaan otin kuvat tylsästi tasona. Toinen kuva on otettu varjossa ja toinen suorassa auringonpaisteessa, mutta kumpikaan ei ihan onnistu värin mieletöntä kauneutta vangitsemaan. Ihana lanka!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kosotäti! :) Tykkään kovasti itekin.

      Poista
  2. Todella suloiset sukat, ja näyttävät siltä, että ovat varmasti ihanan pehmeät ja miellyttävät jaloissa!

    VastaaPoista