perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pikkuiset kultakalat

Tein pienet taaperokokoiset kultakalalapaset. Ohjeen mukaan koko sopii 1-3-vuotiaalle. En nyt muista, tunnenko edes ketään juuri täsmälleen sen ikäistä, mutta kun nää kalat vaan oli niin söpöt ja keltaistakin edellisistä sukista jäi juuri hieman.


Ohje on hyvä ja helppo, kunhan älyää, että pyrstöosuuden lisäysten ja kavennusten väliin jää aina seitsemän silmukkaa eikä kuusi, kuten kaavakuvan perusteella voisi herkästi kuvitella. Ohjeen tekijä on merkinnyt kavennukset kuvaan tavalla, josta ainakin minä käsitin silmukkamäärän aluksi väärin - enkä varmaan olisi ratkaisua kovin nopeasti keksinytkään, ellei joku ystävällinen neuloja olisi asiaa projektimuistiinpanoissaan avannut. Mutta kunhan alkuun pääsee, niin tämmöiset pikkuiset lapaset syntyy kyllä nopeasti.


Lapaset on neulottu Nalle-langasta, jota kului yhteensä 30g. (Keltaista vähän vähemmän kuin oranssia.) Pyrstön tein 3mm:n puikoilla ja kirjoneuleosuuden 2,5mm:n puikoilla. Lapasten kärki on tehty silmukoiden neulomalla. Tämä ohje oli mahtava löytö! Olen kerran tehnyt neulalla silmukoimalla jälkeenpäin tehdyn kantapään, mutta se kerta jäänee ainoaksi nyt kun opin tämän neulomalla silmukoinnin - noin miljoona kertaa helpompaa ja nopeampaa.


Kuvaustaustaksi nappasin tyttären askarteleman akvaarion. Sinnehän nuo soljahti kuin kalat veteen. :)

6 kommenttia:

 1. Kivat lapaset, ja hieno akvaario kuvauspaikkana! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset, Nelli L, Marjaana ja Viuhti!
  Olen kiitollinen kun sain lainata akvaariota. Varovainen piti luvata olla. :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka suloiset lapaset! Pitäisiköhän itsekin kokeilla, vaikka en tiedä sopivaa käyttäjää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liila. Siitä vaan neulomaan, ei se minuakaan estänyt ettei sopivan ikäistä lähipiiristä löydy. ;) Ajattelin, että kyllä kun jonkun vuoden odottaa, niin jollain tutulla taas on taapero-ikäinen. :D

   Poista