keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Unelmaraidat

Olen jo varmaan vuoden suunnitellut tehdä Cailliau Berangeren suunnitteleman Dream Stripes huivin, mutta syystä tai toisesta se on jäänyt kerta toisensa jälkeen muiden töiden jalkoihin. Nyt tuli vihdoinkin sen aika.

Värien valinta oli melkeinpä koko projektin haasteellisin osuus. Päädyin lopulta turvalliseen ja ehkä tylsähköönkin yhdistelmän, vaaleaan harmaaseen ja tummaan ruskeaan - ja voi kuinka tykkään tästä! Nämä värit ovat juuri oman oloiset. Vaikka olin vähän suunnitellut tätä lahjaksi, niin luulenpa tämän kuitenkin jäävän itselle.


Olen oppinut ravelrysta sen hienouden, että ennen minkään projektin aloittamista kannattaa käydä lukemassa toisten projektimuistiinpanoja kyseisestä työstä, mikäli niitä löytyy. Dream Stripesista löytyi, sillä näitä huiveja on tehty jo yli puolitoista tuhatta kappaletta. Suurin osa muistiinpanoja tehneistä oli kokenut ohjeen kanssa pari ongelmaa. Ensinnäkin reunan lisäykset on ohjeessa tehty siten, että kummankin reunan ensimmäinen silmukka nostetaan neulomatta, mistä johtuen yläreunasta oli usein tullut kiristävä, monen mielestä vieläpä epäsymmetrisesti kiristävä. Niinpä muutin ohjetta suosiolla siten, että neuloin kaksi oikeaa silmukkaa ja langankierron huivin jokaisen kerroksen alkuun alusta loppuun. Ohjeesta poiketen reunaan tuli siis pari silmukkaa ainaoikeaa, sillä arvelen, että ohjeen mukaisena sileänä se olisi herkästi myös lähtenyt rullaamaan.


Toinen ongelma oli koettu pitsikaavion kanssa, josta käsitin muistiinpanojen perusteella puuttuvan yksittäisiä ruutuja. Joku oli kertonut usean yrityksen jälkeen käyttäneensä ranskankielisen ohjeen kaaviota, missä kyseistä ongelmaa ei ollut. Niinpä käytin sitä, joskaan en tehnyt kaavioiden välillä vertailua, että olivatko ne keskenään erilaiset. Joka tapauksessa itse en huomannut virheitä ainakaan tuossa ranskankielisen ohjeen kaaviossa.


Näistä pienistä tarpeellisista modauksista huolimatta: huivista tuli niin kaunis ja mieluinen, etten voi ohjetta kovasti moittiakaan.

Lankoina vaaleanharmaa Hjertegarnin Alpaca Silk ja ruskea Dropsin Fabel.
Puikkona 3,5mm:n Addin bambuinen pyöröpuikko.

13 kommenttia:

 1. Kaunis! Tainnut omassakin jonossa tämä huivi roikkua jo pidemmän aikaa ja kerran aloitinkin, vaan juuri värivalintojen takia purin ja ei vielä päässyt uudelleen kokeiluun. Jospa sitä tässä joku kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Miten ne värivalinnat voikin välillä olla niin vaikeita!

   Poista
 2. Kaunis! Mä olen kerran aloittanut tuon, mutta reunasta tuli ihan hirveen kireä ja tais joku lankakin katketa, kun sitä kiskoin. Ehkä joskus yritän vielä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toivottavasti näistä mun ohjeenmuokkausvinkeistä on apua, jos vielä päätät uudestaan yrittää. :)

   Poista
 3. Onpa ihana huivi ja ihanat värit tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En voisi olla värivalintaan tyytyväisempi. :)

   Poista
 4. Todella kaunis huivi eikä niiden värien tarvitse tosissaan mitkään sen kummemmat olla, että näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä sitä tosiaan kaipaa värittömyyttä ja maanläheisyyttä ja on niille kirkkaillekin väreille sitten oma aikansa ja paikkansa. :)

   Poista
 5. Kaunis huivi ja kauniit värit.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis! Tämä huivi oli minunkin jonossa pitkään, kunnes päätin poistaa sen, kun en vaan saanut neulottua.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset, Neili, Anskuli, Mirella ja Miia-Rebekka! Se on näissä neutraaleissa väreissä tosiaan hyvä, että voi helpommin yhdistellä erilaisten vaatteiden kanssa.
  Miia-Rebekka: ainahan saa lisättyä uudelleen jonoon, jos tulee katumapäälle. :)

  VastaaPoista