lauantai 25. heinäkuuta 2015

Frida-nukke

Lahjakas ja taiteellinen vanhin tyttäreni pääsi taiteita opiskelemaan ja muuttaa nyt opintojen perässä kauemmas kotoa. Hänhän muutti pois kotoa jo puolisentoista vuotta sitten, mutta ihan tähän lähelle. Silloin tein lahjaksi uuteen kotiin tämän päiväpeiton. Nyt halusin keksiä jonkin pienemmän projektin tupaantuliaislahjaksi uuteen kotiin vietäväksi uudelle paikkakunnalle.


Tyttären suosikkitaiteilija on Frida Kahlo joten siitäpä tämä idea sitten lähti... Frida-nukke. Eihän 20-vuotias tietenkään nukeilla leiki, mutta käyhän näin hieno nukke koristeestakin, vai mitä? ;)


Ensin meinasin tehdä vain sellaisen karikatyyrimäisen pikkunuken, mutta työtä aloitellessa lueskelin enemmän Frida Kahlon elämästä ja samalla nukkekin lähti elämään omaa elämäänsä. Fridan persoona lähti johdattamaan tekemisen suuntaa esim. siten, että ilmeestä tuli tärkeä yksityiskohta. Toki kulmakarvoilla olisi jo saanut aikaan tunnistettavuuden, mutta halusin yrittää myös vangita sitä vakavan tutkiskelevaa katsetta, mikä on Fridan omakuville tunnusomainen.


Tein vaatteista riisuttavat ja puettavat, koska mistäs sitä tietää, jos joku joskus maailmassa haluaa tällä leikkiäkin. Muutenkin nuken pitäisi olla lapsenkestävä, ainoastaan korvikset ja pari nappia saattavat aiheuttaa vaaraa ihan pienimmille leikkijöille.


Nuken anatomia ei aivan noudata oikean ihmisen anatomiaa. Voi hyvin huomata, että tämä oli ensimmäinen ihmisnukkeni. (Lukuun ottamatta Tuhkimoa, mutta Tuhkimon anatomia se vasta olikin omituinen!) Tein nuken täysin ilman ohjeita, jälkiviisaana totean, että olisi ollut järkevää kaivaa vartalo-osuuteen jotain opastetta.


Hartiahuivin takana on kätketty viesti. Siinä lukee samalla sekä nuken nimi että nuken omistajan nimi. Upeita, vahvoja, taiteellisia naisia molemmat!


12 kommenttia:

 1. Onpa todella upea! Ihana lahja kulkee mukana uusiin maisemiin!

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno nukke. Ja hyvin olet saanut vangittua haluamasi katseen nukelle. Kasvot, ja varsinkin silmät ei ole ihan helppoa tehdä. Olet onnistunut loistavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei katseesta ihan sellainen tullut, kuin olisin toivonut, mutta paksulla villalangalla kirjailtuna se lienee paras mahdollinen tulos kuitenkin, ainakin minulle. :)

   Poista
 3. Upea! Ja nuken kasvot ovat aivan täydelliset, ilme ei voisi olla onnistuneempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olen kyllä ilmeeseen tyytyväinen, vaikkei se ihan ihan yhtä pistävä ole kuin Fridan maalauksissa. Saa oikeastaan ollakin vähän pehmeämpi, jos tämä vaikka joskus päätyy jonkun lapsen leluksi. :)

   Poista
 4. Waude! Olet kyllä kekseliäs ja taitava! Kertakaikkiaan upea juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana! Musta tämmönen luova näpertely on ihanaa. Selvästi varsinkin nyt olin tämmöisen alusta loppuun asti itse sävelletyn projektin tarpeessa, kun Tourilla on ollut niin viimosen päälle ylhäältä määrättyä. :)

   Poista
 5. Wautsi, oletpa tehnyt ison ja hienon työn, kerrothan mitä lahjan saaja kommentoi tämän saadessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saaja ilahtui kovasti ja osasi selvästi arvostaa. Kommentti taisi olla "sikasiisti!" Hyväntahtoista kuittailua tuli äitihuumorista liittyen tuohon nimikirjailuun. :)

   Poista
 6. Tällaset lahjat on kyllä ihan parhaita... Niissä on ajatusta ja tunnetta. (: Ja miksei nukeilla vois leikkiä?! Terveisin 21w. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja voi toki aikuinenkin leikkiä jos haluaa! :D

   Poista