maanantai 3. elokuuta 2015

TDS-näyttelyn avajaiset

Viime lauantaina koitti jännittävä päivä, kun Tour De Sock -sukkanäyttely avattiin Lentävässä Lapasessa. Näyttely laitettiin pystyyn edellisenä päivänä talkoovoimin, mukana tiimiläisiä Lentävän Lapasen TDS-joukkueista, Ainoista ja Janneista. (Täytyy tässä kohtaa muuten vielä täsmentää, että vastoin joitakin käsityksiä kaikki osallistujat olivat naisia, myös Jannet; pitihän näet Sibeliuksen itsensäkin päästä omana juhlavuotenaan joukkueen nimeen eikä vain rouvan.)

Sukkia kahdelta joukkueelta valmistui yhteensä 101 kappaletta. Myös muutama keskeneräinen sukka laitettiin näytille, sillä kuuluuhan näin jännittävän pelin henkeen se, että joskus loukkaantumisia ja muita sattumuksia tapahtuu eivätkä kaikki pääse ajoissa maaliin. Onneksi sukat ovat sen sortin urheilulaji, että suoritusta voi hyvin jatkaa vielä kilpailun jälkeenkin.


Sukkien lisäksi esille laitettiin esittelyteksti koko kilpailusta sekä jokaisesta etapista erikseen. Onhan hyvin todennäköistä, että iso osa elokuun aikaisista vierailijoista ei ole Tour De Sockista koskaan kuullutkaan. Pyrimme tuomaan esille vähän jokaisen sukkaparin erityispiirteistä. Olisi mukavaa, jos joku kävijä saisi tästä "sukkakärpäsen pureman" ja innostuisi opettelemaan sukantekoa, tai jos joku perussukkiin kyllästynyt neuloja saisi näyttelystä inspiraation kokeilla jotain uutta ja erilaista.


Avajaispäivä oli älyttömän hauska ja jännittävä. Alakuvassa yhden kisa-sukkaparin suunnittelija Tiina Kuu leikkaamassa näyttelyä avatuksi Villasukkavuoden Marjaanan ja minun pidellessä punaista lankaa. Kuvan on  ottanut joukkuetoveri Kati Arkkila; itse jutustelin niin innokkaana kaikkien uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa ja kuuntelin mielenkiinnolla paikalle saapuneiden neulesuunnittelijoiden kerrontaa neuleista ja suunnittelusta, etten kertaakaan koko päivänä muistanut kaivaa kameraa esille. Onneksi jotkut muisti kuvata, kiitos Kati! Myös toinen joukkuetoveri, Majaillaan blogin Mirella otti avajaisissa paljon kuvia. Hänen tunnelmiinsa avajaispäivältä voi käydä tutustumassa täällä.


Nyt on sitten tämä koitos tältä vuodelta ohi, sukkanäyttelyyn saa käydä tutustumassa Lentävässä Lapasessa koko elokuun ajan. Lapasen Taina on kirjoittanut Lähti Lapasesta -blogissa hyvän yhteenvedon tämän kesän Tour-tunnelmista. Kannattaa käydä lukemassa, varsinkin jos miettii, lähtisikö mukaan ensi vuonna.

Sukkakisassa saatiin niin hyvä yhteisneulonnan flow päälle, että ehdotimme Tainalle ja Tarjalle, josko järkkäisivät syksyksi jotain uutta kivaa. Eipä tarvinnut paljon yllyttää; elokuun alusta käynnistyi Lentävän Lapasen ensimmäinen Syyshuivi-yhteisneulonta, jossa tavoitteena on tehdä viidessä kuukaudessa viisi erilaista huivia. Jokainen saa tulla mukaan oman taitotasonsa mukaisilla ohjeilla, tärkeintä on taas pitää hauskaa yhteisen harrastuksen parissa. Ilmoittautua voi Lapasen omassa ravelry-ryhmässä.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen näyttely ja paljon upeita sukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, näin on minunkin mielestä! Tätä oli hauska puuhata. :)

   Poista
 2. Tuttu naama kuvassa :) Mulla jäi kahdet viimeisimmät sukat neulomatta. Ei kertakaikkiaan muuttamishärdellin vuoksi ehtinyt :( Nyt vähän harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä tapahtuu joskus muutakin kuin neulomista, ensi vuonna sitten uutta yritystä kehiin. :) Ja ohjeethan voi toteuttaa omalla ajalla jälkeen päin, erityisesti tuo käärmesukkamalli oli mielenkiintoinen.

   Poista