perjantai 30. lokakuuta 2015

Lankamaailman blogitapaaminen

Sain mieltä lämmittävän kutsun Helsingin Lankamaailmaan blogitapaamiseen, joka toteutui viime keskiviikkona. Paikalla oli parikymmentä bloggaria sekä Lankamaailman henkilökuntaa.


Iltaan kuului herkuttelua, neulomista, jutustelua, naurua, tekeillä olevien töiden ihastelua ja kokemusten vaihtoa ohjeista ja langoista. Siis kaikkea sitä, mitä kuuluu mukavaan illanviettoon käsityöihmisten kesken.


Lisäksi tarjolla oli taideterapeutti Merja Lieppisen mielenkiintoinen luento värien vaikutuksesta sekä syksyn lankauutuuksien esittelyä. Kuvassa Elina Urmas kertoo juuttilangasta. Muita uusia juttuja olivat nokkoslanka ja tekstiiliteollisuuden jätemateriaaleista tehty kierrätysvillalanka.


Illan lopuksi jokainen vieras sai lahjakassin täynnä ihania lankoja ja muita neulojan tykötarpeita. Kuvassa pari ilahtunutta bloggaria lahjalankojaan hypistelemässä.


Loppuun oli tietysti jätetty vielä aikaa yleiseen seurusteluun ja lankaostosten tekoon pienen alennuksen kera. Aikamoinen kasa lankoja tuli ostettuakin, ajatuksena tehdä ainakin villapaita ja lyhythihainen tunika. Illan esittelyyn kuuluneista langoista ihastuin erityisesti Merino Cottoniin ja edellä mainittuun nokkoslankaan; molempia kuului onnekkaasti lahjakassin sisältöön.

Lahjalankoja ja omia ostoksia sulassa sovussa.

Illasta jäi tosi kiva maku ja tuntui, että se tuli juuri oikealla hetkellä, keskellä erityisen raskasta työviikkoa. Suuret kiitokset Lankamaailman Elina ja Merja kutsusta! Oli ihanaa päästä irti arjesta, tutustumaan Lankamaailmaan, värien vaikutuksiin, uutuuslankoihin sekä uusiin ja vanhoihin blogi-tuttavuuksiin. Pari päivää tapaamisen jälkeen olen vielä fiilistellyt hiplailemalla uusia lankoja sekä käymällä tutustumassa niihinkin paikalla olleitten blogeihin, jotka eivät entuudestaan olleet tuttuja. Ja monet ovatkin jo kerinneet kirjoittelemaan tapaamisesta ennen minua. Tosi kiva porukka ja kivoja blogeja!

Tässä vielä lista mukana olleista blogeista, ihania ja tutustumisen arvoisia jokainen: Eilen tein, Ei tullut kässämaikkaaHelyes, Kädenjälki, Så vitt jag vet, Tinis vita hem, Hupsistarallaa, Katjun kannoilla, Maison Mimizan, Ihan kaikki kotona, Mehukekkerit, Me made crafts, Puikkomaisteri, Nuppu Home, Kristiinan silmukat, Susien Lampaat, Sekaisin sukista ja Ntprtt.

13 kommenttia:

 1. Aaaah, olen niiin kade! Kyllä kelpais tuollaiset kekkerit mullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, tiedän tunteen, kun olen itsekin joskus haikeana huokaillut tämäntyyppisiä postauksia lukiessa. Oli niin ihanaa nyt päästä mukaan, toivottavasti sullekin kolahtaa kutsu johonkin vastaavaan!

   Poista
 2. Nokkoslanka on kiva käytössä. Mulla on koko syksyn ollut kämmekkäät käytössä tuosta langasta ja hyvänä ovat pysyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkoslanka on jo ajatuksena hauska ja parasta on, että tuo on vielä niin ihanan pehmeätä, ettei yhtään nokkoseksi arvaisi!

   Poista
 3. Olipa kiva tavata. Kiva, kun sinäkin jo kirjoittelit tapahtumasta. Minulla postaus vielä vaiheessa, mutta perässä tullaan. Tapaamisiin, terkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Ajattelin jo, että kaikki on ehtineet ennen mua, kun vasta tänään ehdin tätä kirjoittelemaan, mutta kaikessa rauhassa vaan, hitaasti hyvä tulee! :)

   Poista
 4. Oli kiva tavata, odotan innolla tuotoksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin,oli kiva tavata! Täällä on jo jotain sinikeltaista melkein valmiina. ;)

   Poista
 5. Minäkin olen käynyt Lankamaailmassa, mahtava paikka. Sieltä ei kyllä tyhjin käsin lähdetä. Tosi kiva, että pääsit tuollaiseen tapahtumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt kerran aikaisemmin pari vuotta sitten, mutta silloin oli tosi vaikea ostaa mitään kun se lankojen paljous iski vasten kasvoja eikä lopulta oikein osannut päättää... ostin kyllä silloinkin jotain. Nyt olin sen verran valmistautunut, että katselin nettikaupasta etukäteen vähän mitä vaihtoehtoja siellä on tarjolla ja katsoin esim. noihin aikomiini vaatteisiin langan ja langankulutuksen valmiiksi, niin oli sitten paljon helpompi valita.

   Poista
 6. Mulla tarttui tota nokkoslankaa ostoskoriin kesällä, kun se oli niin kauniin väristä ja ihanan tuntuista! En vaan ole vielä keksinyt mitä siitä takisin... Onko sulla jo ideoita mitä siitä syntyy? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska kyseessä on sukkalanka, niin houkuttelisi tehdä sukat. Nokkossukat kuulostais hauskalta... Toisaalta tuo pehmeys houkuttelisi huivin suuntaan...Eli ideoita on, mutta ei vielä varmaa suunnitelmaa.

   Poista
 7. Hej ! Oli todella lämmin ja inspiroiva fiilis siellä blogoitapamisessa. Oli kiva tutustua uusiin ihmisiin!
  Hyvää syksya sinulle!
  Kraam
  Sanne

  VastaaPoista