tiistai 29. joulukuuta 2015

Tiikerille uudet tassut

Jotkin tarinat historiassa näemmä toistavat itseään. Pari vuotta sitten tein isommalle veljentytölle leopardilapaset, jotka sitten vuoden päästä olivatkin jääneet pieneksi ja piti tehdä toiset samanlaiset. Pienempi sisko toivoi vuosi sitten samanlaisia lapasia tiikeri-teemalla. Ja kuinkas sitten kävikään: ennen tämän vuoden joulua tyttö ilmoitti, että ne olivat jo jääneet pieneksi ja toiveissa olisi uudet; eläinlapaskierre jatkui.


Tässä postauksessa ei siis ole oikeastaan mitään uutta. Sama seeprakuvion ohje Ohdessaknits -blogista ja tassukuvio niiden alkuperäisten leopardilapasten aikaan piirretyllä mallilla. Jopa silmukkamäärä on sama.


Jotain sentään on muuttunut; tällä kertaa lanka on 7-veljestä ja puikot kokoa 3, kun edelliset oli tehty Nallesta 2,5-koon puikoilla. Kärkikavennusten osio saattaa olla pikkuisen edellisiä lapasia pidempi. Näillä muutoksilla saatiin aikaan sopivan kokoiset 10-vuotiaan lapaset.


Enkä aio vieläkään heittää näitä ohjeita pois, sillä eiköhän jommat kummat lapaset vielä ehdi jäädä pieniksi, jos ei ensi jouluksi niin sitten seuraavaksi...

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti kosotäti! :) Vähän kyllästytti tehdä jo neljättä kertaa saman tapaisia, mutta toisaalta sujuu kerta kerralta nopeammin. ;)

   Poista
 2. Kivat lapaset,pirteät. Tuollaiset tassut voisi olla sukissakin kivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tiikerisukat olis ihanat ja tassut jalkapohjissa!

   Poista
 3. Ihanat. Niin lapselle sopivat... tuli näin aikuinenkin hyvällä tuulelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vois aikuinenkin käyttää, eläinkuosithan on muotia. ;)

   Poista