keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Lacy Baktus

Syyshuivi-yhteisneulonnan viimeisen kuukauden huivi meinasi jo jäädä kokonaan neulomatta joulukiireitten takia, mutta joulun jälkeen kävin hakemassa Lentävästä Lapasesta vyyhdillisen ihanuuslankaa ja valitsin helpon ja nopean huivimallin. Yksinkertainen malli onkin omiaan tämmöiselle langalle, joka puhuu itse puolestaan.

Lanka on sport-vahvuista Malabrigo Arroyoa. Edelleenkään en voi tarpeeksi hehkuttaa Malabrigon lankojen upeutta; erityisesti hehkuvat värit (joita en ole juuri koskaan saanut oikein kameralle vangittua, en nytkään) ja toisekseen ylellisen pehmoinen tuntu.


Malliksi valikoitui Terhi Montosen suunnittelema Lacy Baktus, joka on muunnelma super-suositusta Baktus-huivista. Mallin idea on yksinkertainen; ensin lisäillään silmukoita keskikohtaan saakka ja sitten vähennellään niitä, kunnes huivi on valmis. Oli mukavaa vaihteeksi neuloa huivia poikittain, sillä huivia leveyssuuntaan neuloessa silmukoita on puikolla lopuksi huima määrä ja yhden kerroksen neulominen kestää ja kestää. Tässä työ ikäänkuin eteni paljon nopeammin.

Mietin pitkään pitäisikö huivi pingottaa. Yleensä se on minusta tarpeellinen toimenpide, sillä monesti vasta pingotus herättää huivin henkiin, täyteen kauneuteensa. Mutta tässä tapauksessa huivi tuntui niin pehmoiselta ja kuohkealta ja oli jo valmiiksi riittävän iso, joten jätin pingottamatta.
Vallan sopiva pakkashuivi.

10 kommenttia:

 1. Todella nätti huivi. Ihastuin kauniiseen väriin. hieno. Kiva pitää tuollaista näillä pakkasilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malabrigolla on jotenkin niin upeita nuo värit! Ja oli tosiaan kiva saada tämmöinen paksumpi huivi nyt kun tuli kylmä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on! Värin nimi oli muuten Marte, en tainnut sitä tekstissä mainita.

   Poista
 3. Kauniin värinen. Mie pidän huivia sisälläkin kun on niin kylmä! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin välillä, itseasiassa nytkin. Aina ei kaukolämmitys riitä. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti! Oli vähän "pakko" käydä hakemassa tämmöinen ihana lanka, että sai motivoitua itsensä joulukuun huiviin kaikkien joululahja-kiire-neulomusten jälkeen. Mikään tavallinen lanka ei tässä tapauksessa olisi tepsinyt. :)

   Poista
 5. Todellakin ihanan värinen huivi :)

  VastaaPoista
 6. Baktus on kyllä ihan paras, samoin Arroyo. Mahtava huivi!

  VastaaPoista