perjantai 1. tammikuuta 2016

Muisteluita, lupauksia ja toivotuksia

Vietin eilisen illan kotona kuumeisena muitten paukutellessa ulkona ilotulitusraketteja ja juhlistaessa uutta vuotta. Sen verran jaksoin jossain vaiheessa olla koneella, että lueskelin muiden blogien vuosikoosteita. Monta vuoden varrella ihasteltua juttua palautui muistiin uudelleen ja sellaisiakin ihanuuksia löytyi, joita en ollut ennen huomannutkaan. Yritän itsekin nyt vähän vetää vuotta yhteen poimimalla tähän muutamia suosikkitöitäni vuoden varrelta.

Alkuvuodesta osallistuin Lentävän Lapasen järjestämälle Top Down -kurssille, jossa nimensä mukaisesti neulottiin villatakki ylhäältä alas. Neuloin Paulien ja ihastuin top down -tekniikkaan niin, että tuskin koskaan tulen muulla tavalla villatakkia tai -paitaa enää neulomaankaan. Tänä vuonna olen tehnyt itselleni yhteensä kolme villatakkia ja yhden villapaidan.


Tästä tyttärelle virkatusta jämälankahuivista tuli hieno ja tyttären tyylin mukainen. Oli hauskaa yhdistellä erilaisia lankoja ilman tarkkaa ennakkosuunnitelmaa ja katsoa mitä tulee.


Tour De Sock pitää mainita vielä kerran; se on jäänyt mieleen yhtenä vuoden kohokohdista. Tänä talvena kovimpaan käyttöön on muuten päätyneet luumunpunaiset kuplasukat sekä alarivin kirjoneulesukat, vaikka kummatkaan ei tainneet olla ihan suosikkejani tekovaiheessa.


Tytär pääsi opiskelemaan taiteita ja muutti opiskelupaikan perässä kauemmas kotoa. Tein hänelle uuden kodin tuparilahjaksi ja taideopintojen tsempitykseksi Frida-nuken. Tämä ei ehkä ollut vuoden hyödyllisin työ, mutta sen tekemiseen sisältyi paljon tunnetta ja hyviä ajatuksia.


Vuoden aikana olen tehnyt monta ihanaa neulottua huivia, jos oikein laskin niin 13 kappaletta. Vaikea niistä on valita suosikkia, mutta yksi upeimmista on Stephen Westin suunnittelema Exploration Station. Eniten käyttöön on tänä talvena päässyt Heidi Alanderin suunnittelema Nurmilintu.


Sukkia olen tehnyt tänä vuonna noin 20 paria. Näistä on helppo valita suosikkipari: Tiina Kaarelan Puikkomaisterin sukkakirjan ohjeella tehdyt Loistavat niityt. <3


Lapasia olen tehnyt vuoden aikana 7 paria. Hienoimmat on varmaankin nämä työkaverille tehdyt talvipyöräilylapaset.


Pienemmälle tyttärelle tein tosi kivasti onnistuneen Loki-villatakin ja sen seuraksi jämälangoista Cuba Street pipon. Tyttö on käyttänyt molempia paljon, setti on todella lämmin ja suloinen.


Ja vielä viimeisenä suosikkina äidille joululahjaksi valmistunut As the Leaves Begin to Fall -pipo - se on vaan niin kaunis. Pipoja olen tehnyt tänä vuonna 9 kappaletta.


Sitten vielä niitä uudenvuodenlupauksia.
1. Minulla on jo pitkään ollut jonossa monta Casapinkan huivia enkä yhtäkään ole vielä saanut tehtyä. Jospa tänä vuonna tekisin edes yhden. Vaikkapa Loopin, Black to the Fuchsian tai Mrs. Blandingsin.
2. Sama juttu Martina Behmin huivien kanssa. Jospa saisi tänä vuonna tehtyä Bricklesin, Leftien, Lintillan tai Hitchhikerin.
3. Ja kolmantena ihanien huivien suunnittelijana laitan tähän vielä Melanie Bergin, jolla upeita huivimalleja on niin monta, että vaikeinta on valita mistä aloittaisi! Esimerkiksi Moonraker, Ropedance, Talamu, Perhaps, Perhaps tai The Joker and the Thief.
4. Haluaisin opetella onteloneulosta. Jos ei muuta niin patalappu edes pitäisi saada tällä tekniikalla aikaiseksi!

Edellisten lisäksi lupaan tänä vuonna pitää hauskaa käsitöiden parissa ja neuloa ja virkata sellaisia juttuja, mistä tulee hyvä mieli. Ja samaa toivon kaikille teille lukijoille; MAHTAVAN HYVÄÄ VUOTTA 2016!

16 kommenttia:

 1. Ihania töitä olet neulonut ja miten paljon! Jotenkin tuo Loki-villatakki ja Loistavat niityt ovat erityisen upeita <3 Ne ovat niin värikkäät ja kauniit.
  Oikein iloista uutta vuotta sinulle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lokissa ja Loistavissa niityissä on tosiaan erityisen herkulliset värit. :)

   Poista
 2. Runsas ja monipuolinen kattaus tässä katsauksessa :-) Hauskaa käsityövuotta 2016!

  VastaaPoista
 3. Onpa mahtava vuoden saldo. Oikein hyvää käsityörikasta vuotta 2016 sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, oikein hyviä käsityöhetkiä tälle vuodelle! :)

   Poista
 4. Frida on aivan valloittava! Eihän niiden kaikkien tarvitse olla hyödyllisiä eihän?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi ei kaiken tarvii olla hyödyllistä ja vakavaa. :)

   Poista
 5. Hieno saldo upeita neuleita!

  Hyvää tulevaa neulevuotta!

  VastaaPoista
 6. Ihania juttuja olet tehnyt. Ihanaa uutta vuotta sinullekin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyviä käsityöhetkiä tällekin vuodelle! :)

   Poista
 7. "Löysin" blogisi vasta loppuvuodesta enkä ole ehtinyt kovin kauaksi vanhoja päivityksiä selailemaan, siksi oli tosi kiva lukea, mitkä tekemäsi käsityöt nostat itse esiin viime vuodelta. Ihania töitä ja paljon sinulla on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun jäit seurailemaan! :)

   Poista