lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kuura kuumalla mausteella

Kaksi vyyhtiä Louhittaren Luolan Ilmatarta on lojunut toimettomana kirjoituspöydälläni jo pidemmän aikaa. Olen pitänyt niitä siinä näkyvillä muistaakseni miettiä, mitä niistä tekisin. Ilmattaressa on puolet villaa ja puolet silkkiä, joten siinä on upea ja ylellinen kiilto. Ei siis sovellu tuhlattavaksi mihinkään turhan arkiseen projektiin.


Jostain syystä ostin aikanaan kaksi eri väristä 50 gramman vyyhtiä. Olen tosin monta kertaa todennut, että olisi käytännöllisempää ostaa enemmän samaa väriä, mutta usein unohdan sen. Päädyin punaiseen unikkoon ja lilertävän mustaan lyijyyn, jotka sopivat yhteen ihanasti. Mutta mistä sopivan arvokas kaksivärinen ohje?


Milja Uimosen suunnittelema Kuura on ollut ravelry-kirjastossani pitkään ja työjonossakin lähes yhtä pitkään. Kuvittelin aina tekeväni sen yksivärisenä, mutta jostain syystä aloin nähdä sen tehtynä nimenomaan näistä langoista, joista kumpikaan väri ei olisi yksinään riittänyt huiviin.


Purin alussa raidoitettua osiota useaan kertaan, ennen kuin sain raidat sen näköisiksi kuin halusin. Silti lähes loppuun saakka vaivasi pieni epäilys, että olikohan tämä raidoitus nyt yhtään hyvä idea, koska en ollut varma, miten raidat pingotettuna käyttäytyisivät.


Pingotus teki tällä kertaa vielä suuremman ihmeen kuin yleensä. Silkkilanka pingottui älyttömän upeasti eikä vetäytynyt yhtään takaisin neuloja purkaessa. Langan kiilto tuli, jos mahdollista, vieläkin upeammaksi kuin kerällä. Ja raidatkin löysivät silmääni miellyttävän aaltomaisen muodon.

Kuvat on otettu Järvenpääläisessä kahvila Iivarissa, jossa on parhaillaan tavanomaisten herkkujen lisäksi meneillään mielenkiintoinen taidenäyttely. 
Kiitokset Idalle kuvista ja Iivarin henkilökunnalle, kun saimme kuvata! :)

18 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Hyvin sopii nuo raidat tuohon malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä ne nyt omasta mielestäkin sopii, onneksi. On aina pieni riski lähteä soveltamaan kaunista ohjetta.

   Poista
 2. Siitä tuli kyllä kerrassaan upea!
  Ihan turhaan emmit raidoitusta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keskeneräisestä työstä kun on välillä vähän vaikea sanoa. :)

   Poista
 3. tämä on vallan ihastuttava ja jotenkin tulee mieleen flamecotanssijan huivi. ja tuo musta reunus on piste iin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon flamenkotanssijan on moni muukin kommentoinut kun on livenä nähnyt tämän huvin.

   Ja minusta siinä on jotain hauskaa, että routa tykkää Huurteesta. :D

   Poista
 4. Jopas onkin kaunis noin kaksivärisenä.

  VastaaPoista
 5. Upea huivi, todella onnistunut raidoitus, tuohan on paljon hienompi kuin alkuperäinen yksivärinen!

  VastaaPoista
 6. Upea huivi! Minua alkoi huvittamaan sana lilertävä. Ihan uutta suomen kieltä mulle :D :D Ymmärrän kyllä erittäin hyvin mitä väriä hait takaa. Sana vain oli hassu :D

  VastaaPoista
 7. Tulipas kaunis huivi. Ihan juhlahuivi suorastaan.

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi. Ensinäkemältä tuli flamencotanssijatar mieleen kuten joku tuolla jo kommentoikin.

  VastaaPoista
 9. Kiitokset ihanista kommenteistanne, Niina, kosotäti, Heidi H, Hanna R, Susi ja Sinikka! <3
  Hanna: Mä oikeesti luulin, että lilertävä on oikea sana, mutta kun juttelin asiasta kaverin kanssa niin ei hänkään tiennyt sitä. Ehkä mä sit keksin sen? :D

  VastaaPoista