torstai 23. kesäkuuta 2016

Hihat Korsi-kämmekkäiden ohjeella

Eräs ystäväni on jo vuosia puhunut, että tarvitsisi jonkinlaiset irtohihat herkästi käsivarsista ja ranteista palelevana. Olen saattanut niitä moneen kertaan vähän lupaillakin, mutta jotenkin on tuntunut niin vaikealta projektilta, että se on siirtynyt ja siirtynyt...

Nyt ystävällä oli tärkeä merkkipäivä, joten päätin vihdoinkin ryhdistäytyä tässä asiassa. Ja edelleenkin tuntui vaikealta. Mikä lanka, mikä malli - ja ennenkaikkea epävarmuus, että miten saan hihoista niin napakat, että pysyvät kädessä hoikkakätisellä ystävällä.


Onneksi on palveleva lankakauppa lähellä! Lentävän Lapasen Tainan avulla pääsin alkuun. Ensin katsottiin lanka ja päädyttiin Malabrigo Sockiin, joka on vanhastaan suosikkilankojani. Väriksi valitsin sammaleisen vihreän sävyn nimeltä Ivy. (Aivan ihana väri!!!!)

Sitten aloin epätietoisena selailemaan ravelrysta ohjeita, mutta Tainapa kiikuttikin sen suurempia miettimättä eteeni Eiran lankojen ohjelehden bloginumeron (1/14), joka oli auki Korsi kämmekkäitten ohjeen kohdalta. Tämän todella kauniin mallin on suunnitellut Pehmeitä paketteja -blogin Sanna. Siitä lähdin sitten soveltamaan hihoiksi.


Aloitin 2,25mm:n sukkapuikoilla neulomaan molempia hihoja yhtä aikaa ylhäältä alas. Tein alkuun noin 8cm:n matkalle resoria hihan takapuolelle, etupuolella aloitin kuvioinnin heti. Ajattelin että leveä resori edesauttaa hihojen ylhäällä pysymistä. Sen jälkeen jatkoin sileää neulosta hihan takaosassa ja korsi-kuviota edessä. Tein kolme kertaa kavennuksia kuvion molemmin puolin noin kymmenen kuviokerran välein samalla sovitellen. Hihansuuhun tuli resoria vain noin sentin matkalle estämään rullaantumista.

Olin aikonut tehdä hihoista niin pitkät kuin langasta tulee, mutta lopulta kävi niin, että tein niin pitkät kuin ehdin; merkkipäivä oli nimittäin tänään ja hihat valmistuivat eilen illalla.


Jouduin itse kuviin malliksi, kun muitakaan vaihtoehtoja ei ollut tarjolla. Omat käsivarteni ovat lyhyemmät ja pulleammat kuin saajalla, mutta minulle nämä ovat sen verran tiukat, että arvelen niiden kyllä pysyvän käsissä hoikemmallakin. Ja onhan nämä kivan näköiset vaikka vähän makkarallakin.

Näistä tuli ihan älyttömän upeat; ihana lanka ja herkän kaunis malli kohtasivat täydellisesti toisensa. Olen niin ihastunut näihin, että saatan tarvita tämmöiset itsellekin. Ja mikä tärkeintä, niin lahjan saajakin vaikutti tykkäävän.

12 kommenttia:

 1. Ihanat! Minunkin pitäisi varmaan tehdä tuollaiset, kun käsivarsiani palelee usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mulla ei ees palele (ennemmin käärin aina hihat ylös) ja silti haluan tämmöiset. ;)

   Poista
 2. Malli on kaunis, samoin toteutus! Mietin jo, että minäkin tarvitsisin sellaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Sitä vois ajatella, että talvella puolipitkien hihojen kanssa ainakin nää olis tarpeelliset.

   Poista
 3. Nuo pitkät kämmekkäät tai irtohihat ovat tosi mahtavat käytössä.
  Sie löysit kauniin langan ja mallin
  Oikein mukavaa juhannusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti! :) Juhannus meni jo, mutta ihanaa kesää muutenkin! :)

   Poista
 4. Upeat. Olen tehnyt tuolla samalla ohjeella ainakin parit kämmekkäät. Tykkään mallista, se pysyy ryhdikkäänä pitkään ja on nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkeri! :) Voisi tosiaan tehdä nämä myös ihan ohjeen mukaisina kämmekkäinäkin, ovat myös todella nätit.

   Poista
 5. Ihan mahtava sovellus, et usko kuinka hyvälle mielelle tulin tästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :) Kiitos kauniista ohjeesta ja kiva että tykkäät myös tästä sovelluksesta. <3

   Poista