sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kiertäen ja kaartaen

Tour De Sock kilpailu alkoi täydellä tohinalla keskiviikkona iltapäivällä. Joukko kilpailijoita kokoontui neulekahvila Lentävään Lapaseen aloittamaan kisasukkia ja pähkäilemään yhdessä vastajulkaistua ohjetta. Meitä on tänä vuonna neljä Lentävän Lapasen yhteen kokoamaa neulovaa joukkuetta - Ainon Lapaset, Ainon Rasat, Ainon Tumput ja Ainon Vanttuut. Itse kisaan Ainon Lapasissa. 


Kisan ensimmäisen ohjeen nimi on Twists and Turns ja sen on suunnitellut amerikkalainen Adrienne Fong. Kauniit pitsisukat saivat tarttumaan innolla puikkoihin. Koska pidin mallista, niin valitsi langaksi ihanan, pitkään marinoidun Wollmeise Twin-kerän upean syvissä sini-vihreän sävyissä.
Mitään erikoista tai vaikeaa ei ollut ensimmäisellä etapilla tiedossa. Sukat aloitettiin varresta ja edettiin tavanomaisen kantapään kautta kärkeen samalla pitsikaaviota toistellen.

Ainoa hankala kohta oli kiilakavennuksissa, jossa ongelmaa aiheutti epäselvästi kirjoitettu ohje. Mutta yhdessä pähkäilemällä sekin selvisi. Sen sijaan kokomitoitukseen olen varsin tyytymätön - kuvissa suloiset pitsisukat ovat mieheni jaloissa, sillä s-koon sukille tuli pakollisten kuviontoistojen vuoksi mittaa koon 42/43 verran. Siinä kohtaa meinasi iskeä motivaation puute, kun huomasin, miten pitkät näistä tulee. Mutta hetken harmiteltuani päätin, että teen sukat kisakriteerien mukaisiksi ja korjaan myöhemmin omaan jalkaan sopiviksi.


Suomalaisten voittokulku on näissä kisoissa jälleen kerran riemastuttavaa seurattavaa. Viisi ensimmäistä maaliin päässyttä oli suomalaisia ja ajat olivat ekoilla valmistuneilla sukkapareilla uskomattomasti alle 12 tuntia!

Meidän tiimistä ensimmäinen oli viime vuodenkin pistekuningatar, Villasukkavuoden Marjaana sijalla 22. Toiseksi tullut Annu oli sijalla 33 ja itse tulin sijalle 88. Siihen väliin mahtui muutama muukin Lapasen muista joukkueista.


Kisaan kuuluu myös sukkien valokuvauskilpailu, jossa viime vuonna pärjäsin siinä mielessä melko hyvin, että kuvani valittiin kolme kertaa voitto-äänestykseen. Nyt stailasin kuvat vähän leikkimielellä käyttäen kuvausrekvisiittana Ikean kala-sorminukkeja, koska sukkien aaltomainen kuviointi ja sini-vihertävä väri toivat mieleen meren. Ylempi kalakuva on oma stailaukseni ja alempi on 7-vuotiaan tyttäreni, jonka mielestä minun sommittelussani oli parantamisen varaa.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on - siksi mun onkin pakko lyhentää nää itelle sopiviks. ;)

   Poista
 2. Toi väri on kyllä huippuihana! Terveisin Se Viimevuoden Kruunupää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sullakin tais olla jotain vihreetä. :) Ensimmäinen kosketukseni Wollmeiseen. Ja unohdin muuten kehua, että on ihanan tuntuinen neulottava.

   Poista
 3. Upeat sukat ja hauskasti kuvattu kalojen kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään, voi kun vaan ois oman kokoiset!

   Poista
 4. Kauniit sukat ja hauskat kuvat :)

  VastaaPoista