sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Muistamista kerrakseen

Toinen Tour De Sockin etappi alkoi viime viikonloppuna, kun ohje julkaistiin yhdeltä sunnuntain vastaisena yönä. Valvoin ohjeen ilmestymiseen asti, koska halusin nähdä mitä on tulossa, mutta en sentään aloittanut neulomista yötä vasten.


Aika monimutkaisen näköistä kiemurteluahan siellä oli vastassa tällä kertaa. Upean mallin nimi on I remembered it again ja se on yhdysvaltalaisen Heidin Nickin käsialaa.


Osa suomalaisista teki taas uskomattomia nopeusennätyksiä ja neuloivat nämä sukat vain vähän päälle kymmeneen tuntiin. Taisi olla 12 suomalaista maalissa ennen ensimmäistä muun maalaista. Ja siellä joukossa oli meidän joukkueen oma Annu kahdeksantena. Aivan loistavaa, onnittelut!


Itse etenin huomattavasti rauhallisempaan tahtiin. Sain sukat valmiiksi keskiviikkona - enkä osaa tätäkään suoritusta pitää kauhean hitaana, vaikka tulinkin kilpailussa vasta sijalle 111. Malli on kuitenkin todella monimutkainen ja siinä on monta kaavioita joiden seuraaminen vaati jatkuvaa tarkkaavaisuutta. Erilaisia kuvasymbolejakin oli kaaviossa 14 erilaista, joten kesti aikansa ennen kuin niistä edes useimmin esiintyvät oppi ulkoa.


Neuloin sukat viljankeltaisesta Sisusta. Varressa käytin 2,5mm:n sukkapuikkoja ja teräosassa vaihdoin 2 mm:n puikkoihin, sillä pelkäsin että terästä tulee kauhean pitkä. 


Lopuksi vielä muistan tiedottaa, että kolmivuotisarvonnassa satunnaisgeneraattori arpoi voittajaksi Lankakeijun ja paketti on jo lähtenyt matkaan. Kiitos kaikille osallistujille ja onnittelut Lankakeijulle! :)

13 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Tykkään kovasti tuosta viljankeltaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa! Mulla on lämmennyt välit keltaisen kanssa vasta pikkuhiljaa. Nämä murretut keltaiset iskee parhaiten.

   Poista
 2. Hienot sukat! Miunkin ois varmaan pitänyt ottaa perusfingeringiä paksumpi lanka käyttöön, niin olisi tullut aikuisen sukat. Nyt neuloin M-koon silmukoilla ja 2,25mm puikoilla seitsemänvuotiaalle sopivat :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kai tää Sisukin ihan perus-fingeringiä on (27s) mutta mulla on vaan niin turkasen löysä käsiala, että joudun käyttämään pieniä puikkoja.

   Poista
 3. Kauniit! Toi kantapää oli kiva, vaikka ensin minusta näytti aika kummalliselta, oli kuitenkin helppo ja jalkaan istuu hyvin. Ehkäpä käytän toistekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt sattunut monet samantapaiset kantapäät hiljattain. Tosi kivat ja vähän vaihtelua niihin tavallisempiin malleihin.

   Poista
 4. Kylläpä on taas niin kauniit sukat ja sukkien väri!

  VastaaPoista
 5. Nätit :) Omistankin tuli ihan yllättävän kauniin. Sanotaan näin, että malli sytytti vasta neulomisen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! En olis ihan näin kiemuraista mallia ite valinnut, mutta nätithän ne nyt on kun ne tossa on.

   Poista
 6. Upeat sukat ja kiitos vielä onnitteluista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivattavasti keksit niistä jotain ihanaa!:)

   Poista