perjantai 3. kesäkuuta 2016

Päiväretki Helsinkiin

Tällä viikolla teimme kesälomaretken Helsinkiin. Ei meillä sinne kamalan pitkä matka ole, mutta ei kuitenkaan tule kovin usein käytyä. Retkikohteiksi valittiin Kiasma ja Kissakahvila. Täytyy oikein suositella, että molemmat kohteet olivat todella kivat ja sopivat kaiken ikäisille; neljän naisen seurueemme ikähaarukka oli 7~20~40~70 ja kaikki tykättiin.


Kiasmaan keksimme mennä, kun olin lukenut Hupsistarallaa-blogista, että tällä hetkellä siellä on hyvin lapsille sopivia näyttelyitä. En ole itsekään käynyt Kiasmassa aiemmin. Nyt oli hyvä aika käydä, sillä kaikki näyttelyt olivat mielenkiintoisia.

Etelä-Korealaisen Choi Jeong Hwan erilaisista materiaaleista (esim. muovipurkeista) rakennetut installaatiot olivat vaikuttavia ja hauskoja. Lapsen mielestä erityisen hauskaa oli se, että installaatioiden lähelle, sekaan ja sisälle sai mennä.


Omasta mielestäni hienointa oli Ernesto Neton tilataide, joka kiinnosti siksikin, että iso osa siitä oli tehty virkkaamalla tai muuten tekstiiliä hyödyntäen käsityönä


Vaikuttavin oli ehkä tämä kokonaan virkkaamalla tehty huone, jonne pääsi sisälle oleilemaan ja ihmettelemään unenomaista tunnelmaa.


Lapsi hyppeli lumoutuneena ympäriinsä virkattuja "mättäitä" pitkin. Huoneessa oli myös rytmisoittimia ja kitara, joita sai soittaa.


Alemman kuvan yksityiskohta on saman taiteilijan suuren seinän kokoisesta teoksesta, joka on toteutettu matonkuteen tyyppisestä langasta muotoilemalla.
Kun lanka on itselle tuttu ja läheinen materiaali, niin pakostikin tuli miettineeksi, miten valtavasti vaivaa ja aikaa näitten kaikkien tekemiseen on kulunut!


Lapsi oli tohkeissaan tästä Jaakko Niemelän tilataideteoksesta, jossa kokonainen huone oli lavastettu siten, kuin katto romahtaisi. Hän ehti huoneeseen ennen minua ja tuli jo ovelta esittelemään, että tämä on sitten taideteos. Jännittävä tunnelma kieltämättä.


Toinen retkikohteemme oli Kissakahvila, jonne pienempi tytär on hinkunut päästä siitä asti kun kuuli paikasta. Ikäraja on 7 vuotta, joten pitkään ei tätä retkeä olisi vielä ollut mahdollista toteuttaakaan. Paikat oli varattu etukäteen, koska olimme kuulleet että kahvila on melkoisen suosittu paikka. Eikä ihme, sillä onhan siinä nyt jotain ihan hupaisan ihastuttavaa nauttia kahvia ja kakkupalaa kissojen temmeltäessä ympärillä.


Seurueen pienin jäsen leikki kissojen kanssa antaumuksella, hyvä että malttoi välillä käydä suklaakakkunsa syömässä. Me muut tyydyimme katselemaan niiden touhuja etäämmältä, mutta pääsimme myös nauttimaan niiden läheisyydestä, sillä ne olivat kiinnostuneita kahvilan vieraista ja tulivat tervehtimään meitä pöytään. 


Tunnelma oli ajoittain melko riehakaskin kissojen leikkiessä ja temppuillessa, mutta kuvista tuli näin uneliaita, koska kaivoin kameran esille vasta lähtiessä, jolloin kissat olivat juuri vetäytymässä päiväunille.
Kahvilaan mennessä kannattaa varautua viiden euron kissanhoitomaksuun per henkilö.

Kaiken kaikkiaan meillä oli todella mukava lomapäivä. Joten jos joku juuri miettii mitä tehdä Helsingissä melkeinpä minkä ikäisten vieraiden kanssa tahansa, niin tässä pari hyvää vinkkiä.

2 kommenttia:

  1. Joo, tuo olisi myös minusta aika mukava päivä Helsingissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva kerrankin keksiä jotain muuta kuin perinteiset Lintsi ja Korkeasaari. Itse ainakin tykkäsin näistä enemmän!

      Poista