torstai 7. heinäkuuta 2016

Tulen laulu

Etukäteen oli tiedossa, että neljännellä Tour De Sock -etapilla tarvitaan helmiä. Olin jo kauan aikaa sitten ostanut rasiallisen pieniä mustia helmiä ajatuksella, että ne sopivat sitten hyvin yhteen minkä värisen langan kanssa tahansa. Päivällä ennen neljännen ohjeen ilmestymistä kävin ostamassa mustien helmien kaveriksi ärtsyn pinkkiä Louhittaren Luolan Väinämöistä.


Kun ohje ilmestyi perjantai-iltana, niin se ei yhtään näyttänytkään musta-pinkiltä ohjeelta. Malli on Sarah Bordelonin A Song of Beads & Lace. Nimestä tuli voimakas mielleyhtymä Game of Thrones -tv-sarjan pohjalla olevan kirjasarjan nimeen, A Song of Ice and Fire, Tulen ja jään laulu. (Uskoisin että mielleyhtymä on suunnittelijan tarkoittama, sillä koko TDS-kilpailussa on tänä vuonna ollut paljon Game of Thrones -teemaa.) Näin sukat sieluni silmissä joko jään tai tulen värisinä.


Aloitin kuitenkin neulomaan mallia pinkillä langalla, kun se lanka oli kerran tullut hankituksi. Kunnes tulin ensimmäisen helmen kohdalle. Totesin, että olin epähuomiossa ostanut aivan liian pieniä helmiä eikä lanka mitenkään mennyt helmen reiästä läpi. Kaivelin esille viime vuoden helmisukista jääneet tumman vihreät helmet todetakseni, etteivät ne käy yksiin pinkin langan kanssa.


Tässä vaiheessa luovutin pinkin suhteen ja suuntasin uudestaan lankakauppaan. Hyllystä pomppasi syliin oranssi Handun perussukkis, joka vastasi alkuperäistä ajatustani tulen värisistä sukista. Oli paljon kivempi aloittaa neulominen uudestaan sellaisella langalla, joka tuntui omasta mielestä malliin sopivalta. Tykkään myös oranssin ja vihreän keskinäisestä kontrastista.


Mallissa oli taas muutamia uusia juttuja, mutta rakenteeltaan tämä oli aika perus-pitsisukka varresta varpaisiin ja tavanomaisella lappu-kantapäällä. Helmiä sukkapariin tuli inhimilliset 178 kappletta, kun viime vuotisissa helmisukissa niitä oli 440.

Lopputulos on oikein nätti ja kiva. En vaan oikein tiedä kannattaako näitä pitää itsellä, kun en ole viime vuotisiakaan helmisukkia raaskinnut käyttää vielä kertaakaan...

6 kommenttia: