perjantai 29. heinäkuuta 2016

Vähän nuotin vierestä

Jos olette odottaneet täältä Tour De Sockin vitos- ja kutosetapin sukkien esittelyä, niin joudutte pettymään. Olin kyllä aikeissa tehdä molemmat etapit, mutta en innostunut malleista yhtään.


Vitosetapin sukat, Six Tastes, ovat sinänsä ihan hienon näköiset, mutta kuviot toteutetaan mosaiikkineuleena, jolla ainakin minun käsialallani syntyi suttuista ja epäselvää kuviota ja joka lisäksi on tekniikkana melkoisen hidas. Suttuisuus häiritsi silmääni sen verran, että purin koko sukan parin kuvion toiston jälkeen ja päätin jättää koko etapin sikseen...


... kunnes näin kuvat TiiQ:n kirjoneuleversioista. Päätinkin sitten aloittaa alusta, mutta ohjetta vain viitteellisesti seuraten. Erityisesti näissä sukissa kiinnosti hauska tapa toteuttaa kantapää niin, että kirjoneuleraita jatkuu katkeamattomana koko kantapään yli.


Sukista tuli kyllä kivat näin kirjoneuleena toteutettuna. Valitsin langaksi Novitan Pikkusiskoa, koska alkuvaiheessa oli mallia kohtaan sellainen fiilis, etten viitsi uhrata näihin mitään parempaa lankaa. Nyt jälkikäteen ajatellen näistä olisi voinut tulla vielä kivemmat jollain toisella langalla, sillä onhan tuo Pikkusisko nyt vähän tuommoista - no, keinokuituisemman oloista, kuin jotkut toiset sukkalangat.


Siltikin olen näihin sukkiin tyytyväinen. Ornamenttikuviosta tulee mieleen leppäkertut, varmaankin väreistä johtuen. Ja edelleenkin tykkään tuosta kantapäästä, se on jotenkin hienosti osa kokonaisuutta eri tavalla kuin sukissa yleensä.

5 kommenttia:

  1. Nämä on tosi hienot! Minäkin tykkään tuosta kantapäästä. Mosaiikistani täytyy sanoa, että se puikoilla oleva epätasaisuus onneksi aika hyvin katoaa kun laittaa sukat jalkaan. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hienot ja kantapää on kyllä hyvin suunniteltu noihin! :)

    VastaaPoista
  3. Nämä on hienot kirjoneuleella toteutettuna :)

    VastaaPoista