lauantai 21. tammikuuta 2017

Hattu Downton Abbey-fanille

Viime syksyn paras tv-sarja oli Downton Abbey. Aikaansa seuraavat ihmiset olivat tietysti katsoneet sarjan jo paljon aikaisemmin, mutta me löysimme sen vanhimman tyttäreni kanssa vasta syksyllä. Katselimme muutamassa kuukaudessa koko kuuden tuotantokauden mittaisen sarjan. Voi miten ihana se mennyt maailma olikaan! Vaikka tietysti rehellisesti on sanottava, että olihan siinä maailmassa paljon sitä vähemmänkin ihanaa puolta kaikkine luokkaeroineen ja kunniasääntöineen - mutta toisaalta; se loisto, ne puvut, se tyyli!


Tytär halusi talveksi Downton Abbey -tyylisen hatun. Toive esitettiin nykyajan tyyliin WhatsApp- viestin muodossa valokuvalla varustettuna ja tietysti ilman ohjetta. Löysin suuntaa antavaksi ohjeeksi Garnstudiolta kesäisen lierihatun ohjeen, jonka oli siis todellakin erittäin suuntaa antava, koska hattu oli kuitenkin lopulta vähän eri tyyppinen ja lankakin oli eri paksuista. Ostin langaksi jotain halvinta mahdollista markettilankaa, koska olin melko epävarma projektin onnistumisesta. Olisko se ollut RedHeart Softia ja käytin sitä kaksinkertaisena.


Hattu eteni vanhalla kunnon virkkaa-purkaa-virkkaa -menetelmällä. Eli silloin aina virkkasin, kun tytär ei ollut paikalla ja sitten taas purkasin, kun hän tuli käymään ja sovitti. Kyllä siitä lopulta ainakin vähän Downton Abbeyn tyyliä muistuttava tuli, tosin en ole varma käyttäisikö tätä Lady Mary vai alakerran palvelustyttö, mutta sitä aikaa kuitenkin. :)

15 kommenttia:

 1. Upea! Tuotahan käyttäisivät siellä kaikki, sekä ylä- että alakerta. :)
  Olen nyt kahden vaiheilla, näyttäisinkö kuvaa Hetalle vai enkö. Tiedän miten käy jos näytän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytä näytä, yllyti yllyti! Ja kiitos. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sopii mielestäni erityisen hyvin tyttärelle 30-luvun hiuksineen, meikäläisen päässä ei näytä läheskään noin tyylikkäältä.

   Poista
 3. Kyllä se ihan tyylin mukainen on! Hieno!

  VastaaPoista
 4. En ole kyseistä sarjaa katsonut, mutta hattu on kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lyyrajj! Onneksi tää sopii tytölle ihan ilman sarjaakin, mutta ei ois varmasn keksinyt haluta tätä muuten. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ja musta on kiva että nuoretkin osaa olla nykyään niin tyylikkäitä.

   Poista
 6. Wau mikä hattu, varmasti kelpaisi Lady Maryllekin!

  VastaaPoista