perjantai 14. huhtikuuta 2017

Palloneliöpeiton kuulumisia

Vähään aikaan en ole saanut aikaiseksi muuta valmista kuin yhden testineuleen, mutta sitä en voi esitellä vielä. Sen sijaan olen edistynyt huomattavasti ikuisuusprojektissani eli pienemmän tyttären päiväpeitossa, jonka palasia olen virkannut suunnilleen heinäkuusta 2014 alkaen, jolloin sain valmiiksi vanhemman tyttären päiväpeiton.


Tuon edellisen peiton postauksessa kirjoittelin, että olen tehnyt peittoa pitkän aikaa, mutta kuitenkin vähemmän kuin vuoden. No hah, sehän oli tosi nopea projekti tähän verrattuna!


Tähän peittoon olen käyttänyt sport-vahvuisia lankoja, eli esimerkiksi Novitan Nallea ja Woolia, Gjestalin Maijaa ja Regian Activea. Mukaan mahtuu myös joitain epämääräisempiä vanhempia lankajäännösmyttyjä, mikä onkin tämmöisen projektin ehdoton etu.


Viimeisen parin kuukauden aikana projektia on hidastanut se, että sopivan paksuiset langat on alkaneet huveta. Tai ainakin jämälangat, sillä aloittamattomia keriä en sellaisiksi laske enkä raskisi niitä ihan pelkältään jämäpeittoon laittaa. Niinpä on ollut pakko aloittaa muita projekteja tämän vahvuisista langoista, että tulee lisää jämälankoja. Toistaiseksi en ole kuitenkaan sortunut ostamaan lisää lankaa tämän takia.


Nyt on valmiina reippaasti toista sataa palaa, en ole ihan tarkkaan lähiaikoina laskenut. Jonkin verran on vielä jäljellä, mutta jos heinäkuuhun mennessä saisin tämän valmiiksi, niin peitto valmistuisi kuitenkin alta kolmen vuoden. Sitä nyt kai voi vielä pitää ihan kohtuullisena aikana virkkausprojektille... ainakin näin yritän uskotella tyttärelleni, joka on jo välillä ollut aika tuskastunut tilanteeseen.

8 kommenttia:

 1. Näyttäisi olevan tulossa kaunis ja ihanan värikäs peitto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Siiri!:) Tyttären tilaus kuului, ettei peitossa saisi olla kahta samanlaista tilkkua ja aika hyvin se on toteutumassa. :)

   Poista
 2. Oi, upealta näyttää! (: Miulla on elämäni ensimmäinen peittotekeleyritelmä tuloillaan, mutta saa nähdä, miten käy, tuleeko lapselle sopiva vai aikuiselle. Kaikki lanka on käytettävä pois ja lisää en ala metsästää, kun ei sitä enää valmisteta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin haasteellinen tilanne, että on joku tietty lanka! Mutta nää on palkitsevia projekteja lopuksi. :)

   Poista
 3. Ihana peitto tulollaan ja iso. Kotiliedessä oli joskus Tikkari- peiton ohje. Noi ympyrät näyttää samoilta. Siinä virkatut ympyrät yhdistettiin suoraan toisiinsa. Paloja ei siis virkattu neliöiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Ympyröistä koottuun peittoon jäänee isoja rakoja, joten ei ehkä toimisi torkkupeittona niin hyvin. Mutta kivalta idealta sekin kuulostaa, voisi laittaa vaikki vuorikankaan taakse.

   Poista