maanantai 26. kesäkuuta 2017

Lämmittelyä Tourille

Pitihän se tänäkin kesänä ilmoittautua mukaan Tour De Sockiin, leikkimieliseen sukanneulontakilpailuun, jossa kisataan neulomisnopeudesta ja samalla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Osallistujia on eri puolilta maailmaa lukuisista eri maista ja mikä kilpailusta tekee niin kutkuttavan on se, että muutamana viime vuotena suomalaiset ovat peitonneet muut maat mennen tullen.

Kahden edellisen vuoden tapaan kisaan tänäkin vuonna Lentävän Lapasen joukkueessa. Oman neulontasuorituksen lisäksi kisasta tekee niin hauskan tämä paikallinen yhteishengen nostatus, joukkuekavereiden kannustus ja (leikkimielinen) painostus. Joukkuekisaan ovat tervetulleita kaikki, vaikka omat tavoitteet eivät olisikaan korkealla. Ketään ei ole jätetty porukan ulkopuolelle, vaikka valmiiksi ei olisi saanut yhtään sukkaparia.


Edellisinä vuosina Tourille on lähdetty heti kesäkuun alussa, nyt ensimmäistä kilpailuohjetta saadaan odotella heinäkuun puoleen väliin. Siksi meille malttamattomille ilmoittautujille oli tällä kertaa tarjolla lämmittelyohje, suomalaisen Tiina Kuun suunnittelema Priha. Kaunista ja tyylikästä, taattua Tiinaa. Sopivasti helppoa neulottavaa, ainakin tällaiselle vannoutuneelle kirjoneulefanille.

Nämä sai vielä neuloa kaikessa rauhassa, varsinaisessa kisassa on sitten kymmenen päivää aikaa neuloa toinen toistaan haasteellisempia ohjeita. Kyllä nyt alkaa jo kilpailuvietti kummasti nostaa päätään, vaikka yhtään ei pitänyt tosissaan olla tällä kertaa!

Vihreä lanka on Regian nelisäikeistä, jonka olen saanut maahantuojalta blogilahjana. Vaalea harmaa on Hjertegarnin Basicia. Puikkoina tavalliset metalliset sukkapuikot koossa 2mm.

6 kommenttia:

  1. Upeat! Minulla on Prihat vielä aloittamatta, vaikka aion ne tehdä ennen kisan alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Hyvin ehtii vielä. Uskon että teet nämä kyllä nopeasti, joutuisa malli. :)

      Poista
  2. Kivat sukat, simppelit mutta kuiteski aika näyttävä kuvio.
    Mä en noihin kilpaneulojaisiin osallistu mutt mielelläni seuraan ja jännitän miten ns. tuttujen neulojien puikot suihkii.

    VastaaPoista