lauantai 5. elokuuta 2017

Kantelettaret

Tour De Sockin toinen etappi tarjosi ihanan yllätyksen. Koska yhdet Tiina Kuun suunnittelemat sukat (Prihat) oli neulottu jo lämmittelykierroksella, niin en osannut odottaa että varsinaisessa kisassa saadaan vielä maistaa samaa herkkua. Niinpä Tourin kakkosetapin julkistaminen herätti ihastuneen reaktion. Ei vain siksi, että kyseessä on ehdottomasti yksi lempisuunnittelijoistani, vaan myös koska juuri tämä nimenomainen malli on ihan tavattoman kaunis.

Langaksi valitsin Novitan ohuen Venla-sukkalangan - sukat tuntuivat vaativan sammaleisen havumetsän vihreyttä. Tummempi vihreä ja valkoinen ovat Regian 4-säikeistä sukkalankaa.


Mallin nimi on Kanteletar ja se jatkaa Tiinan suunnittelemien perinnesukkamallien sarjaa. Tykkään todella paljon tämän sarjan kaikista sukista; näissä ei ole lähdetty toistamaan vanhaa, vaan perinteet on tuotu tähän päivään.


Kantelettarissakin on perinteisen kuvion lisäksi ihan uuttakin jujua. Ainakin Latvialaiset palmikot tulivat minulle ihan uutena. Kantapään rakenne on mielenkiintoinen, hyvin istuva ja hauskan näköinenkin. Sukansuun taitereuna on entuudestaan tuttu Tiinan lapasmalleista, mutta hyvin se sukanvarteenkin istuu. Kuvioiden väliin jäävän osion "raidat" muodostettiin nostetuin silmukoin.


Ei siitä pääse yli eikä ympäri, että kirjoneule vaan on se mulle rakkain neulonta-juttu. En voi kuvitella, että vastaan tulisi näissä kisoissa enää toista näin mieluista mallia. Mutta kisa jatkuu ja tänään on aloitettu jo kolmosetapin sukat. Siitä sitten lisää myöhemmin. :)

10 kommenttia:

 1. On kyllä kauniit! (: Ihana nähdä eri värisiä versioita tästä mallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin tähän malliin sopii modernimmatkin värit, nyt kun on nähnyt erilaisia versioita.

   Poista
 2. Tämä sammal versio on niin ihana!
  Nämä sukat ja Prihat on vaan niin kauniit :) Olisiko sittenkin pitänyt osallistua ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ensi vuonna sitten mukaan jos nyt tuntuu siltä! Mutta Tiinan ohjeet tulevat kyllä kisan jälkeen aikanaan ilmaiseksi saataville.

   Poista
 3. Ihan mielettömän kauniit sukat. <3

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat ja mielenkiintoinen kantapää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näissä kisoissa on just niin kivaa se, että tulee kokeiltua kaikkee tämmöstä uutta. Toi kantapään takakolmio on kyllä just hieno.:)

   Poista
 5. Ihanat värit, sopii hyvin sukkien teemaan. Nämä olikin niin ihanat kutoa sen eka etapin hainhammashirvityksen jälkeen ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sun siniset Kantelettaret on myöskin hienot! :) Vieläkin harmittaa ne hainhammas-sukat ja varsinkin omat lankavalinnat siinä. Toivottavasti virheistä oppii enkä enää toiste kiiruhda aloittamaan miettimättä lankavalintaa vähän tarkemmin, kun en kuitenkaan tosissani nopeudesta kilpaile.

   Poista