maanantai 1. tammikuuta 2018

Softly Spoken
On ilo aloittaa blogivuosi viime vuoden lopulla valmistuneella huivilla, joka on monella tavalla aivan ihana.


Mallin nimi on Softly Spoken ja huivin on suunnitellut Janina Kallio.


Alkuperäinen malli koostuu viidestä eri värisestä pitsiosiosta. Osiot on rajattu ainaoikein neulotuilla neutraalin kontrastivärin raidoilla ja kontrastivärillä neulotaan myös pitsiosiot huivin päihin.


Tein malliin muutamia muutoksia liittyen lankavalintaani. Muutama kuukausi sitten Lentävään Lapaseen tuli pari näytepussia Wlõczki Warmiin Mirella-lankaa kuuden värin seteissä. Ihastuin pehmoiseen merinolankaan ja sen kauniisiin väreihin välittömästi  ja onneksi sain ostaa näytepaketin, vaikka lanka ei ollut edes varsinaisesti tullut vielä myyntiin.


Softly Spoken -huivi oli ollut mielessäni jo aiemminkin ja nyt siihen löytyi sopiva lanka. Koska setissä oli kuusi väriä, niin päätin tehdä kuusi värialuetta viiden sijaan ja vastaavasti tein päiden harmaista pitsiosioista lyhyemmät.
Harmaa lanka on Handun Silkkaa Merinoa, jota oli ennestään jäljellä jostain aiemmasta projektista.


Erittäin kaunis huivimalli upealta suomalaiselta suunnittelijalta, neulottuna pehmoisesta merinovillasta upeana hehkuvissa väreissä; hyvä päätös neulevuodelle 2017.


Oikein hyvää ja kaikin puolin onnellista alkanutta vuotta 2018. Pitäköön uusi vuosi sisällään aikaa ja mahdollisuuksia rauhoittua niitten asioitten pariin, jotka ovat teille tärkeitä!

12 kommenttia:

 1. Ihana huivi! Todella kaunis väriyhdistelmä ja toi harmaa toimii tossa todella hyvin. Oikein ihanaa vuotta 2018 myös sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus vaan löytyy semmoiset värit, ettei voi vastustaa! Ja harmaahan toimii oikeastaan aina. :)

   Poista
 2. Kaunis huivi! Ja ihana tuo sin hame myöskin. :) Käsityörikasta ja onnellista alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hame on äitini vanha jostain 40-50 vuoden takaa ja nykyisin yksi mun lempparivaatteista. Silloin osattiin tehdä kestävää!

   Poista
 3. Kaunis huivi! Nuo värit on niin ihanat. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä taitaisivat olla juuri sinunkin värit. :)

   Poista
 4. Kaunis! Ihana, kun löytyi sellainen värisetti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, ihanaa kun löytyy jotain vastustamattoman kaunista. Nyt nämä on tulleet jo ihan varsinaisestikin myyntiin ja monia eri värisiä settejä on enemmänkin. (mutta edelleen nämä värit on mielestäni kauneimmat!)

   Poista
 5. Totta kirjoitat; kaunis neulevuoden päätös, ihanat värit.
  Oikein hyvää ja antoisaa alkanutta vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 6. On kyllä todella kaunis huivi, ja onnistuneet värivalinnat! Miulla on jääneet neulomani suorakaidehuivit vähemmälle käytölle, kolmiohuivi kun on niin helppo kietaista kaulaan, pitäisi yrittää opetella muitakin malleja käyttämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla tää on ihan uus juttu, että oon alkanut katselemaan suorakaidehuiveja "sillä silmällä". Pari vuotta sitten en vielä ollenkaan ajatellut niitä. Onkohan muoti muuttumassa vai ikäkö sen tekee? ;)

   Poista