sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Kindness

Useimmiten inspiraatio käsitöilleni syntyy jostain kauniista neuleohjeesta tai ainakin tulee joku ajatus toivotusta lopputuloksesta. Tällä kertaa lähtökohtana oli ihana lankakerä, josta vaan halusin tehdä jotain, koska se oli niin kaunis. Katsokaa nyt vaikka itse, miten ihanasti väri liukuu hiljalleen kermaisesta vaaleaan ruskeaan, siitä vähän tummempaan ja lopulta lilertävään punaiseen. Lanka on nimeltään Katia Infinity Shawl ja se on täyttä merinovillaa.


Lankakerälle lähdin etsimään huiviohjetta, koska ajattelin että tällainen liukuväri pääsee kaikkein parhaiten oikeuksiinsa juuri huivissa. Kerällä on lankaa 600 metriä, joten mitään ihan pientä huivia ei kannattanut miettiä. Ravelrysta löytyi Jaala Spiron upea malli, Kindness shawl. Arvelin, että siinä voi kuvion toistoja tehdä niin paljon kuin lankaa riittää.


Ohje oli selkeä ja helppo. Pitsikuviossa toistui kahdeksan kerroksen mallikerta, joten se oli helppo oppia ulkoa. Langan väri vaihtui alkuvaiheessa tuskastuttavan hitaasti ja kesti ikuisuus ennen punaisen värin ilmaantumista vuoroon, mutta sen jälkeen huivi heräsi aivan uuteen eloon. Tuo punainen reuna on kyllä niin hieno, siihen päästäkseen kannatti jaksaa neuloa nuo tylsemmät kerman ja ruskean sävyt.


Jossain vaiheessa tajusin, että huivin reunapitsi on suunniteltu siten, että silmukat eivät enää lisäänny, joten pitsin kohdalta huivin reuna jäi suoraksi. Harmittelin sitä ensin, mutta valmiina ja pingotuksen jälkeen totesin, että käytön kannalta reuna onkin hyvä juuri näin. Kun sen laittaa harteille, niin suorat etureunat laskeutuvat kauniisti.


Tämä oli hauska työ, olisi ollut ihan vaan pelkästään kauniin langan vuoksi. Ehkä tätä samaa lankaa on hankittava jossain muissakin värisävyissä...

21 kommenttia:

  1. Upea huivi! <3 Ja hauskasti olen juuri tuota samaa huivimallia katsellut ja mietiskellyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tää on kyllä hieno malli ja vielä ilmainenkin. :)

      Poista
  2. Kaunis huivi! Tuo lanka on kyllä ihanan näköistä.

    VastaaPoista
  3. Kyllä on harvinaisen kaunis huivi. Just ihana toi väri ja sen muuttuminen. Suora reunahan onkin hyvä niin ei tule sitä leveyttä liikaa. Malli täytyy laittaa muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Tuo suora reuna on näitä juttuja mitä ei tuu ajatelleeksi ennenkuin joskus tulee vastaan. Tämän jälkeen kyllä muistan ja haen näitä ohjeita: siihen reunaan sopisi nätisti vaikka semmoinen koristeellinen hakanen.

      Poista
  4. Lanka sopii tuohon tosiaan aivan täydellisesti.

    VastaaPoista
  5. Todella ihana huivi ja mikä väri!

    VastaaPoista
  6. Tosi nätti! Ja upea tuo lankakin, pitää tsekata jos joskus lankalaihistelun jälkeen hommaisi itsellekin kokeiluun! :)

    VastaaPoista