maanantai 2. huhtikuuta 2018

Lankalauantaina ompelemassa

On se niin ihanaa, kun on samanhenkisiä ystäviä! Ja kun ne ystävät vielä sattuu olemaan idearikkaita ja toimeen tarttuvia. Ajatus ilmoille ja heti on joku joka tarttuu siihen ja toinen jolla on jo jatkoidea. Suurinpiirtein näistä lähtökohdista päätettiin lyhyellä suunnitteluajalla laittaa pystyy pienimuotoinen ompelukurssi kaveriporukan kesken; joku halusi opetella ompelemaan, jotkut ilmoitti osaavansa opettaa, yhdellä oli idea mitä ommellaan ja loput oli intona mukana jos ei muun niin seuran vuoksi, vaikkei välttämättä oikein edes tienneet mitä on luvassa.
Ompeleminen on taito, jonka haluaisin osata, mutta usko omiin kykyihin ei ollut kovin korkealla. (Jos ei nyt puhuta jonkin verhon tai housun lahkeen lyhentämisestä.) Tilasin kuitenkin pari kangaspalaa valmiiksi, kun joku oli tulossa kangaskaupan kautta. Onneksi tilasin; kankaisiin sijoitettu rahasumma sai tuntemaan, että on pakko edes yrittää tehdä niistä jotakin. Muuten olisin rehellisesti sanottuna saattanut luovuttaa heti alku metreillä. Kun katseli ja kuunteli sitä edessä olevaa kovin monimutkaiselta näyttävää ja kuulostavaa prosessia, niin tuntui alkuun, että eihän tästä mitään tule.
Pitkä tarina lyhyesti: kyllähän siitä jotain tuli. Monta tuntia mittaamista, leikkaamista, silittämistä, kiinnittämistä, kysyttyjä ja annettuja neuvoja, rahkapiirakkaa, kahvia, naurua, höpötystä ja välillä vähän sitä itse ompelemistakin. Aikaa siinä meni, mutta lopulta säilytyspussi pyöröpuikoille oli valmis.

Idea ja malli oli Sirkun (aka Tukisukka), joka jaksoi myös kärsivällisesti meitä muita neuvoa ja kerta toisensa jälkeen vastailla samoihin kysymyksiin. Mirella oli myös neuvomassa kankaan mittaamisen, leikkaamisen ja ompelemisen saloja meille kokemattomammille. Kaikki pussia aloittaneet saivat pussinsa valmiiksi ja kaikista niistä tuli hienoja!
On kyllä nyt niin kätevä järjestellä kaikki pyöröpuikkonsa tänne pois laatikoista sojottamasta ja sotkeentumasta. Ja vähän heräsi kipinä että osaisiko sitä seuraavaksi ommella jotain ihan itsekseenkin...

Mutta kyllä kaikkein parasta lankalauantain antia oli se ystävien kanssa vietetty aika ja se, että sai keskittyä johonkin omaan tekemiseen ihan keskeytyksettä. ISO kiitos kaikille mukana olleille, erityisesti Tainalle ihanasta ideasta.
Olipahan kertakaikkisen hyvin käytetty vapaapäivä!

8 kommenttia:

 1. Kiitos Tiia
  Lankalauantain tunnelmat olivat erityiset. Se oli juuri tuota kaikkea mitä kerroit. Tehdään se joskus toistekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Harmi kun sun pussi jäi pois yhteiskuvasta, siitä tuli niin ihanan iloinen! Onneksi näkyy tuolla leikkaus ja ompelukuvissa. JA ehdottomasti toistekin, jos nuo opet vielä kestää... ;)
   Iloa tähän viikkoon! :)

   Poista
 2. Tähän pussiin saa siis pyöröpuikot säilöön? Salaisuutena suurempi tasku kuin tavallisesti?
  Leena N.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteensä 18 taskua, eli pyöröpuikot saa jokainen omaan taskuunsa.

   Poista
 3. Just tälleen, yhdessä tehden ja toisia neuvoen. Hieno tapahtuma teillä on ollut. Ja kauniita pussukoita tuloksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä kivaa ja kaikilla lopputulos oli onnistunut. Tämmöinen tekeminen on jotenkin mun makuun paljon enemmän kuin esim. jotkut messut, jotka perustuu lähinnä ostamiseen. (vaikka on sekin hauskaa joskus.)

   Poista
 4. Kylläpä kuullosti kivalta tapahtumalta. Ja kauniin pussin sait ommeltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin se ompelu tuntuu niin hankalalta, mutta pientä rohkaisua se vaan vaati.

   Poista