perjantai 31. elokuuta 2018

Kirjava kirjoneulepusero

Kun taannoin neuloin neljänkymmenen värin sukkia, niin samalla jouduin kasvotusten sen tosiasian kanssa, että noita paksuja sukkalankoja on aikojen saatossa kertynyt melkoinen määrä. Nykyään tulee enemmän neulottua sukkia ohuemmista sukkalangoista, joten ajattelin, että täytyy keksiä näille paksummille jotain muutakin käyttöä kuin sukkia.


Tuumin, että kirjoneulepaitaan uppoaa mukavasti erivärisiä lankoja. Ohjeeksi valitsin Dropsin mallin Magic Mountain. Mietin tekeväni ohjeen kuvan mukaisen ison ja löysän paidan.


Jokin meni alussa pieleen, luultavasti valitsin väärän puikkokoon. Tai väärän ohjekoon. Joka tapauksessa huomasin kaarrokkeen jälkeen, että paidasta on tulossa tyköistuva malli ylisuuren sijaan. Koska en jaksanut purkaa ja koska tyköistuvatkin villapaidat ovat välillä ihan tarpeellisia, niin päätin jatkaa paitaa aloitetulla silmukkamäärällä ja samoilla puikoilla.


Tämä oli mukava ja melko nopea projekti, vaikkakin helle välillä hidasti sitä. Alati vaihtuva kuvio ja värit pitivät tylsyyden loitolla. Lopputuloskin on tosin vähän levoton ja riemunkirjava, mutta ehkä talven harmaudessa iloisia värejä alkaa kaipaamaan.


Näin sitä on edetty vuotta niin pitkälle, että ulkona voi oleilla paksussa villapaidassa ilman että tulee yhtään kuuma; muutama viikko sitten ei olisi voinut vielä kuvitellakaan. Syksyn viileys antaa yleensäkin neulomiseen uutta intoa ja saa kaivamaan esille paksut lämpimät villalangat. Tänä vuonna otin siihen varaslähdön aloittamalla paksun villapaidan jo keskellä kesää.

18 kommenttia:

 1. Joo, on vähän erikokoinen kuin kuvassa. Tyköistuva kyllä istuu sulle hyvin ja kuten kirjoitit niin talvella saattaa olla oikeinkin kiva tuollainen väriläiskä pukea päälleen. Kiva ja nätti pusero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä on ihan terveellistä harjoitella joustavuutta ja muuttaa suunnitelmia kesken matkan. :D Uskon että pimeällä ja valkoista lumista taustaa vasten tää ei tunnu yhtään niin levottomalta. :)

   Poista
 2. Kaunis villapaita! (: Hyvät on väritkin, minusta semmoinen kevättalven värimaailma. Itsekin pitkästä aikaa hypistelin paitaohjeita, vielä en kuitenkaan oikein tiedä, mitä haluan. Ja pitää olla varma, ennen kuin hankkii langat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kevättalvella yleensä tulee ne parhaat pakkaset, joten sopii hyvin sinne. Toi on kyllä, että ostaa sit kerralla ne oikeat langat, jos meinaa ihan ostaa. Nää jämätyöt on siitä rennompia, ei tarvii niin miettiä että raskiiko.

   Poista
 3. Aivan erinomaista jämälankojen käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ainoo vaan, että ei ne tuntuneet kyllä yhtään vähentyneen... ehkä saan sen ylisuurenkin neulottua vielä. :D

   Poista
 4. Ihana! Väritkin ovat niin kivat.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti! Toi värikkyys on vähän että onko se hyvä vai huono juttu, mutta yritän ainakin olla ennakkoluuloton tämän kanssa. :D

   Poista
 6. Onpa kaunis pusero. Ehkä pitäisi ryhtyä samaan, kun kodin varastot pursuavat lankakeriä. Ihanaa syksyä kauniissa puserossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, ihanaa syksyä! :) Lankavarastoilla näyttää olevan taipumus paisua, välillä pitää yrittää asialle jotakin tehdä. :D

   Poista