torstai 20. syyskuuta 2018

Oceana

Muutama kuukausi sitten ilmestyi odotettu kirjauutuus. Pelkistetyn elegantista tyylistään tunnettu huivisuunnittelija Janina Kallio julkaisi ensimmäisen kirjansa, Lumoavat neulehuivit by Woolenberry.


Kuten kirjan esittelyssäkin todetaan, niin kirja kerää yksiin kansiin 15 ohjetta, jotka on aiemmin julkaistu vain englanniksi. Kirja on siis vastaus niille neulojille, jotka vierastavat englanninkielisiä ohjeita. Itselleni kirjan huivimallit olivat entuudestaan tuttuja ja osan olin jo aiemmin ostanutkin englanninkelisinä versioina.

Lumoavat neulehuivit on kaunis kokonaisuus, jota selailee mielikseen kerta toisensa jälkeen. Se houkuttelee tarttumaan puikkoihin; Janinan taattu elegantti tyyli ei petä nytkään. Pienenä miinuksena se, että jotenkin jäin odottamaan jotakin uuttakin mallia.


Kun saa kauniin neulekirjan käsiinsä, niin jotainhan sieltä tekee mieli neuloa. Valitsin ohuen ja keveän Aavan, joka on ilmestynyt myös englanninkielisellä nimellä Oceana. Langaksi valitsin vaaleanharmaan Dropsin Lacen, joka on hennon ohutta alpakan ja silkin sekoitusta.

Halusin huivista nimenomaan hartioita peittävän, shaalimaisen, eikä kaulahuivia, joten loin yhden mallikerran verran enemmän silmukoita kuin ohjeessa. Kuvioiden toistoja huiviin tuli puolestaan pari vähemmän, joten huivini on hieman leveämpi ja lyhyempi kuin alkuperäinen malli.


Tämmöisessä ohuessa ja isossa huivissa on toki aikamoisen iso työ ja tylsältäkin sen tikuttelu välillä tuntui, mutta lopputulos on palkitseva. Harmaa oli hyvä valinta klassikkoneuleeseen, sillä tämä tulee sopimaan moneen menoon ja asukokonaisuuteen. Kannatti jaksaa!

4 kommenttia:

  1. Todellakin tuo lopputulos on palkitseva: niin kaunis huivi. En ole tuota kirjaa vielä ostanut, kun erilaisia huiviohjeita on yllinkyllin eikä niitäkään tule tehtyä, kun aina vaan keksii jotain itse (ei välttämättä siis aina onnistu...) Mutta esim. juuri tuollainen neulomasi huivi olisi minunkin makuuni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on mulla usein kompastuskivenä, että tykkään neuloa kirjavaa ja värikästä, mutta ennemmin käyttää yksiväristä ja harmaata. Nyt kerrankin jaksoin tehdä oikeesti oman tyylisen.

      Poista
  2. Kaunis lopputulos! Harmaa on luottoväri moneen asiaan. :) Mukavaa lauantaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos samoin, mukavaa lauantaita! :) Voi kuulostaa tylsältä, mutta kyllä harmaa on ihana!

      Poista