lauantai 15. kesäkuuta 2019

Virkatun pitsiboleron uusi elämä

Virkkasin tämän boleron joskus vajaa kymmenen vuotta sitten. Se oli aikana ennen blogia joten alkuperäisessä asussaan en ole tätä esitellytkään aikaisemmin. Olisinkohan käyttänyt tätä näiden vuosien aikana kaksi kertaa.


Poiskaan en ole sitä raskinut heittää, kun onhan se kuitenkin itse tehty ja jos se jonkun vaatteen kanssa olisi kiva... Lopulta eilen illalla vaatekaapin siivouksen yhteydessä totesin, että sellaisenaan en tätä tule käyttämään koskaan. Ongelmakohdaksi paikallistin etureunoissa olevat solmittavat virkatut narut. En miettinyt montaakaan sekuntia, kun olin jo napsaissut ne poikki ja purkanut pois. Etureuna oli tietysti venynyt narujen kohdalta, mutta helpostihan virkkuutyö on kasteltu ja uudelleen muotoiltu (tai oikeastaan jätetty vain sellaisenaan kuivumaan suoraksi).


Ja heti pääsi tänään käyttöön. Ei tämä kauttaaltaan pitsinen tyyli ehkä edelleenkään ole se eniten minun näköinen juttu, mutta aika kivalta tämä silti tuntui laittaa tuommoisen vähän liian lyhythihaisen paidan seuraksi lämpimän kesäisenä päivänä.


Ohje on ollut jossain Novita-lehdessä hyvin kauan sitten (en enää löytänyt tätä mallia netistä, mutta jossain blogissa näin saman boleron tehtynä vuonna 2007). Lanka on Novitan Kotiväkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti