perjantai 12. heinäkuuta 2019

Serene Spring puuvillapaita

Useimmiten idea uuteen käsityöhön lähtee liikkeelle jostakin ihanasta ohjeesta. Toisinaan taas inspiraation antaa ihana lanka. Tässä ei ollut kyse kummastakaan, vaan käytännöllisyydestä. Mietin, että lyhythihaista puuvillapaitaa kesällä aina tarvitsee puolihameen seuraksi ja sattumoisin noissa ehkä jo aiemminkin mainitsemissani äidiltä saaduissa perintölangoissa sattui olemaan viisi kerää ohuehkoa Capri puuvillalankaa vaaleansinisenä. 


Dropsilta löytyi ilmaisohje yksinkertaisen kauniiseen Serene Spring -puuvillapaitaan. Pieniä muokkauksia olen malliin tehnyt, mm. siirsin kerroksen vaihtumiskohdan etupuolelta selkäpuolelle ja lyhensin pitsikuviota jättämällä siitä alaosan pois.

Kauluksen reunaa oli moni Ravelryn projektien perusteella harmitellut turhan löysäksi. Siispä otin siihen paljon suositeltua pienemmät puikot. Paidan valmistuttua kaulus tuntui edelleen pikkuisen löysältä; sellaiselta, että pitää välillä vähän asetella. Niinpä otin käyttöön vinkin Neulenojatuoli -Tubekanavan Iinalta ja virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita pääntien ympäri. Tuli juuri hyvä. Paidan helmaan tein joustimen, sillä kokemukseni mukaan ainaoikein-reuna vyötäröllä ei ole minulle erityisen imarteleva.


Tein myös niskaan muutaman lyhennetyn kerroksen selkäpuolen korottamiseksi, mutta täytyy nyt rehellisesti sanoa, että tämän muotoiseen kaulukseen siitä koitui enemmän hallaa kuin hyötyä. Koska kaulus on joka tapauksessa tuollainen neliskanttinen niin etu- kuin takapuoleltakin, niin eipä ne lyhennetyt kerrokset niskapuolta takaa juuri korota, ne tekivät vaan kaula-aukon reunasta hieman kuperan. Kuperuuden sai kastelemalla ja pingottamalla häivytettyä, mutta helpompi olisi tietysti ollut olla tekemättä niitä korotuksia lainkaan. Muuten tykkään kyllä tästä kulmikkaasta kaulusmallista paljon, erityisesti se sopii mielestäni juuri kesäpaitaan.

Kokonaisuudessaan ohje oli hyvä, malli oli joutuisa tehdä ja tästä tuli oikein kiva kesäinen käyttöpaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti