tiistai 29. joulukuuta 2020

Mittelspitz-lapaset

Seuraavana tämän joulun lahjoista esittelen toiset koiralapaset. 

Perhepiiriin saapui alkuvuodesta uusi koiratulokas, kun vanhin tyttäreni hankki avomiehensä kanssa pienen mustan mittelspitz-pennun, joka valloitti heti kaikki. Nyt pentu on kasvanut reippaaksi koiranuorukaiseksi, jolla on intoa ja luonnetta muille jakaa. 

Näin kuvan Jorid Linvikin Keeshond-lapasista ja sen kuvaama hahmo näytti tutulta. Keeshond ja mittelspitz ovat saman rodun eli saksanpystykorvan kaksi eri kokoista versiota, mittelspitz vain vähän pienempi, joten tuumin, että nämä käyvät aivan hyvin myös mittelspitz-lapasista. Tähän kirjoneulekoiraan on jotenkin elävän tuntuisesti saatu kuvattua tämän rodun luonnollinen, valpas asento ja sen aina kaikesta kiinnostunut olemus.

Koiran isäntä sai nämä lapaset joululahjaksi. Sopivat ainakin koiran ulkoilutukseen mainiosti ja uskon, että pääsevät käyttöön muutenkin. 

Harmittelin hiukan sitä, että tässä ohjeessa ei ollut peukalokiilaa, kuten noissa saman suunnittelijan sheltti-lapasissa, joten lisäsin sheltti-lapasten kiilan näihin. Tämä ohje oli isommalle silmukkamäärälle, joten kiila jäi vähän lyhyemmäksi suhteessa, mutta se antoi kuitenkin riittävästi kaivattua tilavuutta niin, että miehen iso käsi mahtuu lapasiin ongelmitta. Peukalon sisäpintaan tein raidoituksen ohjeen mukaisen kuvion sijaan.

Näistä tuli mielestäni tosi kivat. Olen tosiaankin Jorid Linvikin mallien fani; tykkään mm. siitä, että kirjoneuleet on aina suunniteltu siten, ettei kauhean pitkiä langanjuoksuja tule. Lisäksi ohjeissa ei ole tyydytty vain yhteen jujuun, vaan niissä on lisäksi hauskoja yksityiskohtia, kuten koiralapasissa tassun jäljet kämmenessä ja luu-kuvioita peukussa ja ranteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti