lauantai 15. toukokuuta 2021

Herringbone Hill puuvillapaita

Ostin aika kauan aikaa sitten viisi kerää Knoll Yarnsin Coastia, mukavaa merino-puuvillasekoitelankaa. Ajatuksena oli tuolloin tehdä vartalo-osaltaan lyhyt pitkähihainen neuletakki, mihin viisi kerää olisi hyvin riittänyt. Myöhemmin hylkäsin ajattelemani mallin ja mietin aika pitkään, mitä keksisi tilalle. Totesin, että ehkä haluankin tästä langasta jonkun vähän pidemmän paidan enkä ihan kropattua, mikä viidellä kerällä tarkoitti sitä, että paidasta tulisi lyhythihainen. Puuvillasekoitelankana Coast on vilpoisen tuntuista eikä se ollenkaan muistuta villalankaa, vaikka siinä merinoakin on, joten se sopii kivasti lyhythihaiseen keväällä ja kesällä käytettävään paitaan.

 

Malliksi valitsin Dropsin ilmaisohjeen Herringbone Hill sweater, joka Dropsin versiossa on toteutettu pitkähihaisena jostain lämpimästä ja pörheästä villalangasta. Tein ohjeeseen aika paljon muitakin muutoksia, mutta mallin parhaan osan eli etuosan kauniit palmikot tein ohjeen mukaan.

Jouduin purkamaan työtä moneen otteeseen. Ensin neuloin vartalo-osan yhten suorana pötkönä kuten ohjeessa ja totesin, että siitä tuli liian leveä ja muutenkin ei-imartelevan mallinen. Purin työn kainaloiden alle ja tein "sivuvaumaan" sarjan kavennuksia, mikä toi paitaan kaivattua linjakkuutta ja teki yleisilmeestä kevyemmän. Lopuksi kastelun jälkeen totesin, että paita oli liian pitkä, eli jouduin vielä kertaalleen purkamaan ja neulomaan uusiksi, tällä kertaa onneksi vain resorin.

Ihan kiva kesäpaita tästä tuli, mutta projektin vaivalloisten vaiheiden takia siitä jäi vähän tylsä maku. Uskon kuitenkin, että vaikeudet unohtuvat pian ja voin käyttää paitaa hyvällä mielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti