tiistai 7. toukokuuta 2013

Talven sukkasatoa


Kokeiluluontoisena ensimmäisenä postauksena muutama kuva tämän talven käsitöistä. Tällaisia sukkia olen saanut menneenä talvena aikaiseksi:


Ruususukat tein joululahjaksi vanhimmalle tyttärelleni. Lankana Novitan 7-veljestä. Ohje löytyy esim. täältä Novitan sivuilta. Tämä oli ensimmäinen kirjoneulekokeiluni ja lopputulos oli sen verran onnistunut, että syntyi innostus tehdä lisää.


Siniset norjalaisneule-sukat syntyivät isälleni 70-vuotislahjaksi. Isä oli toivonut vähän paksumpia sukkia ja tässähän lanka kulkee koko matkan kaksinkertaisena, joten lämpöä piisaa. Lankana 7-veljestä ja ohje on hieman muunneltuna tämä Garnstudion norjalaissukka.


Netissä törmäsin tämän tapaisiin "kettukarkkisukkiin" ja ne olivat niin herkullisen näköiset, että piti tehdä oma versio meidän pikkutytölle. Ketun ruutupiirros on piirretty tämän mallin mukaan ja muuten ohje on omasta päästä. Eli ihan tavallinen lasten sukka. Lankana näissäkin 7-veljestä.


Ystävänpäiväksi omalle kullalle sydänsukat. Näitten kanssa meinasi käydä köppäsesti, kun vihreä lanka loppui kesken eikä kaupoistakaan enää tätä sävyä löytynyt. Onneksi FB-huhuilu tuotti tulosta ja kaverilta löytyi puuttuva määrä vihreää lankaa. Edelleenkin lankana käytetty 7-veljestä ja ohje on muunneltuna tämä Garnstudion malli.


Viimeisenä pitkävartiset kettusukat, joihin ohje löytyi Kodin kuvalehden nettisivulta. Ohjetta piti muokata kantapään ja jalkaterän osalta, koska kantapäästä tuli ohjeen mukaan neulottuna liian suuri ja jalkaterästä liian kapea. Muuten aivan ihana ohje ja herkulliset värit. Oman jalan kokoisiksi nämä neuloin, mutta päätyivät sittenkin lahjaksi tyttäreni kaverille Pinjalle, koska olivat enemmän hänen näköisensä.

6 kommenttia:

 1. Ihania! Paitsi että pikkasenko tekisi mieli aina Pihlajakarkkeja kettukarkkisukat nähdessä. =) Nuo ruusut on oikein erityisen ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että kerran on tullut ostettua kettukarkkeja noitten sukkien takia. :)

   Poista
 2. Ihania sukkia. Itsellä ei tuo kirjoneule ole kovin hanskassa, mutta tein yhtiin tytön sukkiin tuota kettukuviota ja tyttö kyllä tykkäsi. Nuo pitkävartiset kettusukat on kyllä hienot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuo kettumalli on siitä kiva, että se on helppo ja silti tulee näyttävä.

   Poista
 3. Hienoja. Tein viime vuonna ihan samanväriset siniset norjalaissukat kuin sinä olit tehnyt isällesi lahjaksi. Googlasin äsken "norjalaissukat" kuvia katsellakseni ja luulin hetken, että omien sukkieni kuva oli päätynyt jollekin oudolle sivulle, kun oli kuvattu vielä samassa asennossakin kuin kuvaan itse :D Eipä ollutkaan niin, vaan joku muukin oli tehnyt sattumalta täsmälleen saman ratkaisun :) Neuloin samalla ohjeella monen muunkin värisiä sukkia ja monet tutut saivat niitä viime jouluna lahjaksi. Kettukarkkisukat pitäisikin tehdä joskus. Oli mukava nähdä niistä kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska yhteensattuma. :) Musta ja petrooli on aika perus-"mies"-värit, joten sikäli luonteva valinta.

   Poista